Itt az új pécsi olimpiai bajnok?

Nyúlánk, tehetséges és szorgalmas. Sors Tamás utódjának tartják a 13 éves Marinov Szabolcsot. Az ANK Úszóklub sportolója sorra nyeri kategóriájának hazai versenyeit. A fiatal paraúszó hamarosan a nemzetközi porondra is kiléphet.

hirdetés

A gyorsúszás a kedvence, de háton is kimagasló eredményeket ér el Marinov Szabolcs. Öt éve kezdett el úszni gerincferdülése miatt. Az ANK Úszóklub edzői hamar felfedezték tehetségét, és fél év múlva már versenyzett is. Többszörös országos bajnok, és múlt héten a diákolimpia döntőjét is két aranyéremmel zárta. Jobb karjának sérülése miatt az S 9-es kategóriába sorolták, akárcsak példaképét, Sors Tamást.

Növeli a csapásszámot…

– Sors Tamás nyert olimpiát. Én is megpróbálnám; talán négy év múlva, Rióban – mondta Marinov Szabolcs, az ANK Úszóklub versenyzője.

Az edzők szerint erre van is esélye Szabolcsnak, mert óriási tehetség. Jobb karjának könyökízülete is hiányzik, ezért jobban oda kell figyelni az edzésmunkára. Általában könnyű súlyokkal úszik, hogy sérült karja jobban fejlődjön. De a 13 éves sportolónak, a szakemberek szerint, az úszáshoz tökéletes az alkata. Hirtelen nyúlt meg, viszont ha hozzáerősödik, bármi lehet belőle. Hasonló időeredményei vannak, mint Sors Tamásnak, ennyi idősen.

– A vegyes úszást erőltetjük nála. Abból derül ki ugyanis, hogy melyik úszásnemből a legügyesebb. Én úgy látom, hogy a gyors és a hát az erőssége. A pillangó egy kicsit gyenge, ebben erősödnie kell. Mellúszásban viszont még sokat kell javítani – mondta Jancsik Árpád, az ANK Úszóklub edzője.

Jancsik szerint még várni kell Szabolcs nemzetközi besorolására, de úgy gondolja, nem kérdéses az S 9-es kategória. Ha a papírok megérkeznek, Szabolcs még több ép versenyen indulhat, és külföldön is megmutathatja magát.

  • Hajrá Szabi!