Ma reggel 9 órakor országszerte megkezdődtek a vizsgák. A Pécsi Apáczai Csere János Gimnáziumban, vagyis a Nevkóban jártunk megnézni az érettségi előtti feszült – de azért alapvetően jó hangulatban telő – perceket. 

Az első érettségi napon magyar nyelv és irodalomból középszinten 71 ezren, emelt szinten több mint 2200-an adnak számot tudásukról (egész pontosan: középszinten 70.944-en, emelt szinten pedig 2209-en vizsgáznak ma délelőtt) – írja az Eduline.

Fotósunkkal a Nevelési Központ gimnáziumába látogattunk el idén, hogy megnézzük a nagy megmérettetésre készülődő fiatalokat. Szerencsére az izgalom mellett azt tapasztaltuk, hogy a diákok vidáman, bizakodva várják az első feladatlapokat.

Íme képgalériánk:

A magyarérettségire közép- és emelt szinten is 240 perc áll rendelkezésre, és maximum 100 pontot lehet elérni. Két különböző feladatlapot kell a diákoknak megoldaniuk. Az első rész egy szövegértési és egy -alkotási feladatból áll: érvelés vagy egy gyakorlati szövegműfaj elkészítése közül lehet választani. A második feladatlapnál egy műértelmező szöveget kell megírni, mely lehet egy mű adott szempontú értelmezése vagy két alkotás összehasonlító értelmezése.

Holnap a matematika írásbelik következnek.

További részletek – szabályok, információk, az idei feladatok – az Eduline folyamatosan frissülő cikkében olvashatók.