A pécsi ketrecharcos nem tud leállni

Makai a HFC meccsek előtti mérlegelésen

Makai Renátó, Pécs legkeményebb ketrecharcosa nem csak a harcstílus nemzetközi színterére robbant be idén, hanem a legnagyobb hazai bajnokságban is sorra zúzza le ellenfeleit. Annyira keményen megy előre a pécsi harcos, hogy idén már a magyar ketrecharcos bajnoki övért fog küzdeni.

hirdetés

Mint azt nemrég megírtuk, Pécs ketrecharcos büszkesége, Makai Renátó idén április első felében a világ két leghíresebb MMA (Mixed Martial Arts, kevert harcművészetek) csapatával, az American Top Teammel és a Blackzilians-szel is edzett. A két ketrecharcos sztárcsapat közül a Blackzilians volt az, akik miután szemügyre vették és kielemezték Makai teljesítményét, szerződést is ajánlottak neki, amit ő nyilván el is fogadott. Ahhoz azonban, hogy az UFC-be (Ultimate Figthing Championship), azaz a ketrecharc élvonalába kerüljön, le kellett még nyomnia pár meccset az Egyesült Államokban.

Makai a HFC meccsek előtti mérlegelésen
Makai a HFC meccsek előtti mérlegelésen

A híres sacramento-i Thunder Valley kaszinóban megrendezett Gladiator Challenge-en került sor az első amerikai meccsére, amit nem sikerült megnyernie. Makai viszont nem keseredik, hiszen akivel eredetileg küzdött volna, az a pécsi harcosról készült felvételek láttán visszalépett a küzdelemtől,ez pedig már önmagában is hízelgő. Az már kevésbé, hogy Makai ezután kapott egy olyan ellenfelet, akiről nem tudott sokat, és nem is volt rá felkészülve. A vereség azonban nem számít sokat karrierje szempontjából, ugyanis teljesítménye alapján az októberben megrendezett újabb gálára is meghívták.

Makai épp földre viszi áldozatát
Makai épp földre viszi áldozatát

Mindemellett persze itthon sem állt meg az élet Makai számára, hiszen leszerződtette a HFC (Hungarian Fighting Championship), akik idén szeptemberben már címmérkőzést is játszattak vele Zalaegerszegen. A nehézsúlyú interkontinentális MMA-tornán pedig Makai könnyedén diadalmaskodott. A döntőhöz vezető első meccse elég nehéz volt – mesélte – mivel a veretlen osztrák ellenfelével 5 percen keresztül „csépelték egymást” mígnem Makai a második menetben földre tudta vinni. A pécsi harcos stratégiája az volt, hogy birkózó múltját kamatoztatva földharcra kényszeríti az álló küzdelemre berendezkedett osztrákot. Ez pedig be is jött, Makai ugyanis levitte az osztrákot, és egy szigorú fojtással elintézte.

Makai az Államokban
Makai az Államokban

A torna megnyeréséhez szükséges második harcra már egy rutinos magyar ellenfelet kapott, akit szintén földre tepert, és „15 másodperc alatt szétkalapált”. Így tehát Makai megnyerte a HFC bajnokságát, és kihívóként indulhat a hazai bajnoki övért, amit reményei szerint meg is szerez majd. A mérkőzéseket egyébként október elején a hazai sport-csatornák is le fogják adni, ha esetleg végig akarja valaki nézni Makai pusztítását.

Mint azt nemrég megírtuk, Makai a hazai pankrátor-sportban is megvetette a lábát, ugyanis leszerződött a HCW-vel is (Hungarian Championship Wrestling), tehát már nem csupán ketrecharcosként püföli az ellent, hanem magyar pankrátorként is. Pécsett pedig a napokban az Expo Centerben volt is egy pankráció-bemutató, melyen a pécsi ketrecharcos profi pankrátorokkal állt ringbe, és mutatta be egy hamisítatlan „álküzdelem” csínját-bínját. Ennek a harc-shownak a célja az volt, hogy a műfajért rajongók, illetve a laikusok is testközelből láthassanak igazi pankrációt, annak minden színlelt látványelemével – tehát voltak „székes leütések” is.