Pécsiek a legjobbak között

A boldog éttermezés titka a jó kommunikáció

Felkerült az 50 legjobb hazai éttermet összesítő listára a Zsolnay Kulturális Negyedben található Zsolnay Étterem és a belvárosi Jókai Bisztró. A Népszabadság kiadványát az ország meghatározó gasztrobloggerei állítottak össze.

hirdetés

A hírlap többéves sikeres hagyományát folytatva 2014-ben is megjelentette a legkiválóbb hazai éttermeket bemutató exkluzív magazinját. Idén azok a vendéglátóhelyek kerülhettek versenybe az 50 helyért, amelyekben a minőségen kívül fontos szempont az ár, azaz egy étkezés három fogása borravalóval együtt nem került többe 6 ezer forintnál.

[note note_color=”#e7647f”]A Zsolnay Étterem számára nem ez volt az első elismerés: a vendégek szavazatai alapján a Dining City listáján a vidéki éttermek közül 3. helyen végzett és felkerült a Dining City top 100-as listájára is.[/note]

Teleky Zoltán, a Zsolnay Étterem tulajdonosa elmondta, nagy öröm számukra, hogy ilyen módon elismerték munkájukat. A cím elnyerése szerinte az általuk nyújtott magas minőségnek és újfajta szemléletmódnak köszönhető:

– Célom, hogy ha a vendég belép az étterembe – ami egykor Zsolnay Vilmos lakóháza volt – olyan különleges miliőbe kerüljön, ami rögtön rabul ejti. Az enteriőr a Zsolnay Manufaktúra hőskorát idézve, modern stílussal ötvözve repíti a vendéget egy másik világba. Figyelünk  az apró részletekre és igyekszünk napról napra újat adni. A régió hagyományos ízeire, jellemző alapanyagaira, receptúráira építünk, amit aztán a kor ízléséhez hangolva kínálunk a betérő vendégeknek – így a tulajdonos.

Ínycsiklandó fogás a Zsolnay Étteremből: Paleo lenmagos csirkemell – almás-fokhagymás, gőzölt kelkáposztával

Kocsis József, a Jókai Bisztró tulajdonosa szintén nagyon örült, hogy bekerültek a Népszabadság top 50-es listájába, de mint elmondta, a 2013-as nyitás óta nem ez volt az első méltatás. A Dining Guide 2014-es listájában a legjobb harminc vidéki étterem közé jutottak, a Gault&Millau magazin is ajánlja a Jókai Bisztrót a külföldről érkező turistáknak, tavaly pedig Pécsett ők nyerték el az Év étterme címet.

– Nagyon jól esett, hogy “fiatal korunk” ellenére ennyi nívós elismerésben részesültünk. Örülünk neki, hogy az a fajta értékrend és szemlélet, amit képviselünk, tetszik a szakmának és az embereknek. Szederkényben a saját birtokunkon termeljük meg az alapanyagok egy részét, másik felét pedig környékbeli termelőktől vásároljuk meg. A minőség tehát kitüntetett figyelmet kap nálunk. Éttermünkben a francia és magyar konyha ízei ötvöződnek, előtérbe helyezve Pécs és a régió sokszínűségét. A konyhai eljárásoknál nagy hangsúlyt fektetünk a hozzávalók eredeti zamatának megőrzésére. Ezenkívül mi rendelkezünk a legnagyobb borválasztékkal a városban, és szem előtt tartjuk a megfizethető árakat.

Sütike
A Jókai Bistro egyik desszertje: sós mandulás financier karamell habbal és rebarbara kompóttal

Ön kipróbálta már valamelyiket?

Eredmények

Loading ... Loading ...

Kiemelt képünk illusztráció