Két pécsi gimnázium a legjobb száz között

Megjelent a HVG 2022-es középiskolai rangsora, a 100 legjobb intézmény között szerepel a Janus Pannonius gimnázium és a Leőwey Klára gimnázium is. 

Bár a listában több a vidéki, mint a fővárosi iskola, a tíz legjobb közé csak egy debreceni intézmény került, a többi mind budapesti – számolt be róla az Eduline.

Jó hír viszont, hogy városunkból két középiskola is bejutott a top 100-ba: a Pécsi Janus Pannonius Gimnázium az 53. helyre került, a Pécsi Leőwey Klára Gimnázium pedig a 87.-re.

Meglepetés, hogy a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma ezúttal nem kapott helyet a listában, hiszen az elmúlt években mindig megtalálható volt azon.

Így áll össze a rangsor
Idén is több mutatót vettek figyelembe a készítők. Az egyik a 10. évfolyamosok 2019-es kompetenciamérésének iskolai átlaga szövegértésből és matematikából – a koronavírus-járvány miatt 2020-ban ugyanis elmaradt az országos képességfelmérés. Fontos szempont volt a 2019/2020-as tanév végén az érettségi bizonyítványokba bekerült eredmények iskolai átlaga magyarból, matematikából, történelemből és idegen nyelvekből, valamint az emelt szintű érettségik aránya – foglalta össze az Eduline.
A teljes középiskolai rangsort ide kattintva lehet megtekinteni.