Kiakadt vagy odáig van? Pécsi intézményeket értékelhetünk!

Köztudott ma már, hogy az interneten mindenki értékel, pontoz, csillagoz, kommentál, legyen az egy szálloda, egy étterem, egy városi nevezetesség, de mi van akkor, ha nem ilyen „turistás” helyekről szeretnénk gondolatokat megfogalmazni? Pécsi közintézményeket, hivatalokat is értékelhetünk. 

hirdetés

Bizonyára sokaknak feltűnt már, hogy ha bármilyen pécsi helyre keresünk, a Google jobb szélén a találatlista mellett látunk már csillagokat és átlagszámokat, melyekből nagyjából kiderül, hogy mit gondolnak róluk az emberek, illetve, hogy mi mit várhatunk tőlük.

Ilyen csillagok és pontok nem csak a menő és látványos pécsi helyek mellett láthatók, hanem például a városháza mellett is, mely 5 csillagból elhozott 4,4 csillagot. Ez azért elég jó eredmény, főleg, hogy sok a külföldi értékelő és a turista is köztük. Fotókat töltenek fel, lelkesek és dicsérik az épületet.

A kormányablakokat már nem értékelték olyan jóra

Kifejezetten bírják az emberek az Indóház téri kormányablakot is, mely 3,9 pontot kapott az értékelőktől. Ez elsőre nem hangzik olyan jól, de mégis csak egy kormányablakról van szó, ahova azért – valljuk be – soha nem boldogan, szívesen megy az ember.

Az itt járt pécsiek leginkább az ügyintézés sebességét és a kormányablak munkatársainak készségességét díjazták, mások szerint sokat kell várni. Kevésbé rózsás a helyzet a Szántó Kovács János utcai kormányablaknál, ami a 3,7-es pontátlagával nem dicsekedhet, sem mindazzal, amit róla írtak a lassúság és figyelmetlenség miatt ingerült pécsiek.

Ugyanennyi pontot kapott az Aidinger János úti kormányablak is, mégis sokkal barátibb értékeléseket kapott a kertvárosiaktól. A gyorsaság és a gördülékeny, kedves ügyintézés tehát nagyon sokat számít a pécsieknek.

Az alábbi kép tökéletesen illusztrálja, hogy mennyire megosztja a városiakat a Lánc utcai rendelő. Van, aki a kedvességet és gyorsaságot dicséri, és van, aki mérgelődik.

Nem a legszebb épület, valóban

Van, aki csúnyának tartja az épületet, van, akit ez nem érdekel, és csak gyógyulni szeretne. Azért az a 3,9-es átlag nem rossz, noha csak 8 vélemény alapján.

A volt SZTK-rendelő a Veress Endre utcában szintén megosztja a pécsieket. Vannak, akik pozitívan értékelték a közelmúltban lezajlott korszerűsítési munkák eredményét, mások a szocializmus emlékének tartják viszont az épületet.

Sokan elégedettek a volt SZTK-val

Az intézmény egyébként 3,2 pontot kapott, ami nem nagy eresztés, de ahhoz képest nem vészes, hogy betegként nem szívesen jár senki rendelőkbe.

A Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika 4,7 ponttal a városháza mögött zárt, ami nagyszerű eredmény, hiszen mégiscsak elégedett friss anyák és beteg, vagy már gyógyult pécsi nők értékelték ilyen jóra az intézményt.