Kis pécsiek rajzai ragyogják be a dzsámit adventkor

Csodás alkotások emelik idén is az ünnep fényét Pécsen: ifjú fényfestők ékesíthetik rajzaikkal a város szívében álló dzsámit az épületfestő gyerekrajzpályázat keretében. Ceruzákat elő, november 20-ig várják a szervezők a műveket!

Pécs a Zsolnay Fényfesztivál 2016-os indulása óta minden nyáron a fény fővárosává válik, ahol a világ legnevesebb mapping művészei mérkőznek meg egymással a Zsolnay Light Art Nemzetközi Fényfestőversenyen. A látványos megmérettetés „téli kistesója” az épületfestő gyerekrajzpályázat, amelynek célja, hogy a kis pécsiek is megmutathassák ügyességüket és kreativitásukat. Ráadásul bizonyára szívmelengető pillanat a családok számára, amikor viszontlátják gyermekük alkotását a dzsámin.

Egy korábbi év alkotása

A szervezők és a Vizuál Tipp társzervezői csapata három korcsoport jelentkezését várják: óvodásokét, 6-10 évesekét és 11-14 évesekét. A gyerekek a rajzok elkészítéséhez a dzsámi déli homlokzatának mintasablonját használhatják.

Fontos, hogy a rajzok kövessék az épület formavilágát, legyenek minél részletesebbek és színesebbek, így az épületfestés még látványosabb lehet. Az előválogatás során kiemelten értékeli a zsűri azokat az alkotásokat, amelyek tükrözik az adventi időszak szépségét, a karácsony közeledtét.

Az előválogatás után kategóriánként 60-60 művet digitalizálnak a szervezők.

A rajzokat advent második és harmadik hétvégéjén a dzsámi déli homlokzatára vetítik, így óriási méretben csodálhatja meg a közönség a legszebb gyerekrajzokat. A szakmai zsűri és a közönségszavazatok alapján minden korosztályban a 6-6 legjobb alkotást díjaznak.

Az eredményhirdetés december 19-én 17 órakor lesz a vetítés helyszínén, melyet online is lehet követni. A nyertes alkotások december 19-én és 20-án láthatók 17.00–18.00 között.

A pályázatokat november 3-tól november 20-ig várják. További részletek ide kattintva olvashatók.

Hirdetés