Kiváló programok: vadgesztenye szelídítés, hupátlanítás, lajhártalálkozó!

Szót kell ejtenünk a Facebookon egy-két hónapja terjedő rendkívül szórakoztató kamu-eseményekről, hiszen hazánkban nem mindennap rendeznek spirituális kecskeszelídítést, vagy felvonulást a betonkeverők túlhalászata ellen.

hirdetés

Csigaidomító tanfolyam, hepehupamentesítés, házi legyek szabadon engedése, vadgesztenye szelídítés. Megannyi olyan kreatív és vicces, ugyanakkor kissé debil Facebook-esemény jön ma már velünk szembe a legnagyobb közösségi portálon, melyekre jó lenne ellátogatni, hiszen frankón hangzanak. A baj csak az, hogy nem léteznek. Így tehát nem találkozhat az a több ezer ember, akik egyébként bejelölték, hogy elmennének ezekre az ártalmatlan sületlenségekre. De a lényeg nem is ez, hanem a gesztus, hogy sok jó humorú ember egymásra talál Facebookon, és egy kattintással elintézi a napi nevetést. De milyen eseményekről is van szó?

Angyalokat hívnak a kecskékhez
Angyalokat hívnak a kecskékhez

Ott van például az egyik első hülye esemény, a „Spirituális kecskeszelídítés polinéz sámándobbal intenzív kurzus”, melyet október 7-én rendeznek meg, stílszerűen a Kecskehegyen. A szervezők célja, hogy azok az emberek, akik nehezen jönnek ki a kecskékkel, olyan új módszereket tanuljanak, melyekkel közelebb tudnak kerülni ezekhez az állatokhoz. A sámándob hipnotikus ütemein túl lesz itt angyalhívás, ami tök jól hangzik, de nem tudjuk mit jelent. Sőt, a kecskék csakráit is meg fogják nyitni. Ott a helyünk. Az esemény iránt egyébként cikkünk megírásáig 18 ezer ember érdeklődött.

Többé nem kell tartanunk a vadgesztenyéktől
Többé nem kell tartanunk a vadgesztenyéktől

Augusztus 20-án tartották a „Vadgesztenye szelídítés Középhaladóknak” című kurzust, ami feltehetően telt házzal ment, hiszen közel 10 ezer érdeklődő volt az esemény Facebook-oldalán. (erre is már több mint 5 ezren kíváncsiak). A rendezvény egyébként nemes célt szolgált, a szervezők a nevükhöz méltóan vad vadgesztenyék pusztításait akarták meggátolni a szelídítési technikák széleskörű megismertetésével. Aki kihagyta, az sajnálhatja, de mi azért reméljük, hogy egyszer szerveznek szelídgesztenye vadító tanfolyamot is.

A zsiráfokra szájkosarat kell rakni!
A zsiráfokra szájkosarat kell rakni!

Aztán itt van a némileg vulgáris, de még így is poénos „Zsiráftrágya szobrász kézműves tanfolyam haladóknak”, amire 6 ezren jelentkeztek. Csak remélni tudjuk, hogy minden rendben ment az augusztus 27-én tartott tanfolyamon, hiszen a szervezők jó előre felhívták a figyelmet arra, hogy „a véges számú jószágállományuk miatt hozzanak magukkal saját zsiráfot, lehetőleg szájkosárral és pórázzal ellátva, érvényes oltási könyvvel”. A képzés végén kiállították az elkészült műalkotásokat, ami egy igazán színes-szagos kiállítás lehetett.

A borítókép minősége is lenyűgöző, nem csak a tartalom
A borítókép minősége is lenyűgöző, nem csak a tartalom

A láthatóan állatos témakörben rendezett események mellett üdítő újdonságnak számít a „Hepehupás utak hupa mentesítése”, melynek szervezői a katasztrofális magyar utak minőségén javítanának. A hupa-mentesítés október 2-án garantált, a hepe-mentesítés viszont a szervezők szerint csak a szükséges erőforrások függvényében valósulhat meg. Sok sikert kívánunk hozzá

Menjünk saját lajhárral!
Menjünk saját lajhárral!

Majdnem egy kerek esztendőt kell várni az „I. Országos Lajhár találkozó” nevű dzsemborira, de a 2017. szeptember 2-án rendezett esemény programjai annyira sajátosak, hogy már most ott akarunk lenni. Íme a szervezők kiírása, módosítások nélkül: „Találkozónk progjamjai a következők lesznek: személyes beszélgetés Siddel, futóverseny lajhárral a hátunkon, függeszkedő verseny lajhár ellen, veszett lajhár kikötözése vitorlarúdhoz foggal időre, lajhárszőr számolás, lajhár körömreszelés, körömfestés és géllakkozás lajháron”. Jó hír, hogy saját lajhárt is vihetünk, de a helyszínen lesz lehetőség lajhárbérlésre is.

Volt egyébként egy olyan esemény is, melynek címe „Első és harmadik csigaidomító tanfolyam” volt, de sajnos már nem található meg a Facebookon. Lehet, hogy már lezajlott, és törölték, de az is lehet, hogy azért távolították el, mert senki nem jelentkezett rá, hiszen 37 ezer forint volt a belépő, diákkedvezménnyel pedig 34 ezer jen. Hasonlóképp törölték sajnos a székesfehérvári „Döglött pocok hajtogatást”, és a „Jóska a házi légy szabadon engedése” nevű eseményeket is.

Igazi állatvédők jönnek itt össze
Igazi állatvédők jönnek itt össze

Volt ugyan egy – azóta szintén törölt – „I. Betonkeverő Reptető Fesztivál és Tuning Talicska Találkozó” is, ahol a legcsábítóbb program a szexi talicska mosás volt, ennek mintájára pedig a szintén releváns problémát felvető esemény is felbukkant. Ez a „Felvonulás A Betonkeverők Túlhalászata Ellen” volt, és szeptember 30-án tartották meg Füzesabonyban.

Ehhez pedig nem tudunk mit hozzáfűzni, találkozunk a Westend tetején:

páva