Köszöni, hogy itt itthon lehet

Sorozatunkban úgy mutatjuk be a pécsi városházi képviselőket, ahogyan még nem ismerhették őket. Megtudhatjuk, mit szeretnek a városunkban, mivel foglalkoznak szabadidejükben. Kővári János (ÖPE) kérdeztük.

hirdetés

– Melyik a legkedvesebb emléke, amely Pécshez kötődik?

– Nem tudok egyet mondani, mert nagyon sok van, s nekem mindig emberekhez kötődnek. Szüleimhez, nagyszüleimhez, akik mindig szeretetükkel vettek körül. Barátaimhoz, munkatársaimhoz, akikre mindig számíthatok. S a nagycsaládhoz, ahová most is tartozhatom, akiket szerethetek.

Kővári János2

– Melyik a kedvenc pécsi helye, helyszíne?

– Pécs az életem és azok élettere, akiket szeretek. Kedves emlék a gyerekorom egyszerűsége a Felsővámház utcai lakás, ahol együtt nőhettünk fel az udvarunkba beköltöztetett cigány családdal, akikkel mai napig megörülünk egymásnak, ha összefutunk. Kertváros, ahol ifjúságomat töltöttem a Melinda grundon, a Berek kertmoziban, s az Anikó focipályáján. De kedves számomra a Mecsekoldal, ahol a fák és a madarak, és a város, ahol az emberek ismerősként köszöntenek, nap mint nap.

– Ha élhetne más országban, városban, akkor hol élne és miért pont ott?

– Pécs számomra a világ közepe. Tele szép emlékekkel és kihívásokkal. Jártam már sokfelé, életem egy részét Pesten élem, de vallom én is: hogy „azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne”. Köszönöm a pécsi embereknek, hogy itt itthon lehetek!

[box title=”Villámkérdések”]

Családi állapot, gyerekek: A Jóisten áldásaként feleségemmel négy kedves gyermek életét kísérhetjük útjukon. Négy egészen különböző egyéniség, akikben az a közös, hogy nyitottak a világra és közösségi emberek.

Kedvenc film: A Misszió című film. Dél-Amerika gyarmatosítása idején játszódik, amikor a spanyolok és a portugálok kegyetlenül pusztították az őslakókat. Ebben az időben a jezsuiták missziókat hoztak létre, hogy mentsék a menthetőt, nem karddal, hanem önfeláldozó szeretetükkel. Amikor a spanyolok és a portugálok végül leigázták őket, az egyház kérésének sem engedtek, hogy hagyjanak fel a misszióval, inkább életüket adták Értük.

Kedvenc könyv: Ha van időm olvasni Böjte atya könyveit olvasom, mert letisztult igazságok vannak benne, amelyeket mindig kedvesen és életszerűen mutat be, s életével igazol. Mindenkinek szívesen ajánlom, felüdíti a lelket és utat mutat.

Szabadidő: Kevés van, de azt igyekszem a családom körében tölteni, mert ott valóban töltődöm. Szeretek egyébként focizni, koncertre vagy színházba menni, barátokkal lenni, csak úgy örülni egymásnak.

Hol nyaralna legszívesebben: Szeretem felfedezni a világot, bejártam Európát, sok szépet láttam. De legjobban a Balaton kedves egyszerűségét kedvelem, ahol együtt a család és benne élünk a Természetben.[/box]

 • bizony

  Milyen szép is lenne ha ezek a dolgok nem csak kampányidőszakban jutnának eszetekbe!

 • Kareszbá

  Aki ma politizál az jó ember nem lehet mert csak azt nézi mindegyik hogy neki legyen a másik már nem érdekli, amúgy a legtöbb politikus nem tudja honnét is indultak . Mert elfelejtik a támogatóikat ….Ez a szomorú tény …

 • RINALDÓ RINALDINI

  ÉN ISMEREM KŐVÁRI JÁNOST,ÉS A CSALÁDJA TISZTELETET ÉRDEMEL,SZÜLEI JÓ INDULATÚAK ÉS SEGITTÖ KÉSZEK,SOK IRIGY PÉLDÁT VEHETNE RÓLUK ! 1980 KŐRŰL EGY KOMOLY TOLLAT KAPTAM AJÁNDÉKBA ANYUKÁJÁTOL AZT HISZEM PARKER ARANYOZOTT

 • luxi

  Sajnálom, hogy a kórust ahol énekeltél megsem emlitetted.

 • uglyai

  Aki nem ismeri Kövári Jánost ,ne gunyolodjon,ne irjon hüleségeket. Isten bocsásson meg ezeknek,NEM TUDJÁK MIT IRNAK………………..

 • Vergilius

  Ami azt illeti, én ismerem Janit, s valóban ilyen. Nincs benne semmi megjátszás.

 • jesszus

  ez a pasi vagy végtelenül fura, vagy hazudik

 • papa

  Mindjárt elolvadok ennyi szeretettől…