Különdíj a Pécs TV riporterének

Kaufmann Balázs tizenkét perces, kerekes székes srácról szóló kisfilmje kapta a Hégető Honorka különdíjat.  Az elismerést a riport szerkesztője és stábja vehette át Budapesten. 

Idén tizedik alkalommal osztották ki az előző év legjobb, hátrányos helyzetű társadalmi csoportok problémáit bemutató televíziós és online alkotásait elismerő díjat.

hirdetés
Kaufmann Balázs, Firling Attila, Zakariás László

Kaufmann Balázs tavaly nyáron forgatta a soproni VOLT fesztiválon azt a kisfilmet, ami egy kerekes székes, bulizós fiúról szól. Bálint, aki súlyos betegséggel küzd, évek óta fesztiválozik. A film az ő szemszögéből mutatta be a fesztivált, ami után kiderült, hogy ezek a napok a nehézségekkel együtt mégis örömteliek. A stáb több napon keresztül követte a fiút, aki zenekarokkal találkozott, csajozott és székével együtt az első sorban tombolta végig a VOLT-ot.

Balázs nemcsak a tollat, hanem a kamerát is jól forgatja

– Mielőtt kitaláltam a forgatást, azt mondták nekem, hogy ez katasztrófaturizmus. Ez az előzetes kritika is segített abban, hogy próbáljak érzékenyebben hozzányúlni a témához. Így derült ki, hogy Bálint példa lehet a mozgássérülteknek és egészséges embereknek egyaránt, hogy hogyan éljék meg a hétköznapokat boldogabban – mondta Kaufmann Balázs, a PécsTv riportere.

A stáb összesen három tagból állt. Balázs a filmet Firling Attilával forgatta, vágója Zakariás László volt.

A zsűriben nem volt vita arról, hogy a film díjat érdemel.

– Természetesen meglepődtem, számomra ez egy hatalmas megtiszteltetés. Eddigi munkámban még ekkora elismerés nem ért – nyilatkozta Balázs, aki hat év dolgozik riporterként.

Itt megnézheti Kaufmann Balázs különdíjas filmjét!

A háromtagú zsűri (Mucsányi Marianna, Baló György és Weyer Balázs) olyan anyagokat díjazott, melyek mozgóképes eszközökkel járultak hozzá releváns társadalmi problémák alapos és sokoldalú megértéséhez.

Díjban részesült Kaufmann Balázs filmjén kívül az [origo], az RTL Klub Házon kívül sorozata, valamint a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet webes videós sorozataiért. 

Hirdetés

2 HOZZÁSZÓLÁS

Comments are closed.