Különleges pécsi trafik lett az Év Boltja

Kis bolt, nagy választék

A Ferencesek utcájában található, zseniális nevű Bűnös Élvezetek Kicsiny Boltja lett az Élelmiszer szaklap által indított szavazáson a 2017-es év boltja. Az ország egyik legnagyobb dohánytermék-választékával rendelkező, exkluzív borokat, tömény szeszeket, kávékat is árusító speciális trafik pedig nem hiába vetette meg lábát a város szívében.

hirdetés

Nemrég osztotta ki immáron harmadszor az Élelmiszer szaklap és rangos zsűrije az általuk meghirdetett „Az Év Boltja 2017” verseny idei díjait. A Zamárdiban megrendezett rangos eseményen a Ferencesek utcájában található Bűnös Élvezetek Kicsiny Boltja kapta meg az elismerést az 50 négyzetméter alatti boltok kategóriájában, nem véletlenül.

Az ország minden pontjáról érkeznek ide vásárlók

A különleges, exkluzív italokkal, kávékkal, helyi termékekkel, természetesen spéci dohánytermékekkel és kiegészítőkkel teli trafik ugyanis nem csak választékában emelkedik ki a megannyi „egyenkinézetű” dohánybolt közül, hanem múltjával is.

Kis bolt, nagy választék

A bolt tulajdonosa, Horváth Attila elmondta, hogy az üzletet feleségével, Hajdú Katalinnal indították útnak, jó barátjuk, a 2006-ban elhunyt Kálóczy Attila, a legendás pécsi dohánybolt, a Vén Szivar vezetőjének emlékére. A cél az volt, hogy boltjuk egy Vén Szivarhoz hasonló dohányáruda legyen, ahol olyan termékeket is lehet kapni, amit máshol a városban nem.

Nem mindenhol kapnak ilyesmit, az tuti!

Az első „bűnös bolt” a Vén Szivartól száz méterre nyitott meg a Ferencesek utcája 21-es szám alatt. A villanyszereléstől kezdve a festésen és az asztalosmunkán át szinte mindent feleségével közösen csináltak meg a 2009-ben megnyitott üzletben, melynek nevével is Kálóczy Attila előtt tisztelegtek – mesélte az üzletvezető. Ez volt a „Dohány, Ajándék a Vén Szivarhoz”.

Horváth Attila mutatott pár szép pipát

Már ebben az üzletben is akadtak a dohányok mellett különleges finomságok, egyik visszatérő vásárlójuk nevezte el a helyet „a bűnös élvezetek kicsiny boltjának”. Innen tehát a könnyen megjegyezhető, figyelemfelkeltő név, melyet 2013-tól használnak. Ekkortól a dohánytermékek már átkerültek a szemközti Nemzeti Dohányboltjukba, viszont a Bűnös Élvezetek Kicsiny Boltjának ezzel egy időben megnőtt a kulináris választéka, polcaik roskadoztak a külföldről behozott csokiktól, szószoktól, prémium szeszektől, pipáktól, öngyújtóktól, elektromos cigiktől. Persze trafikjukban is komoly választék volt és van ma is: a Magyarországon beszerezhető teljes dohányáruskálát kínálják, több mint százféle pipadohánnyal, csúcsszivarral és szivarkával, ami közel sem mindennapos az ország megannyi apró tucattrafikja között.

Spéci tequilák várják új gazdájukat

A Bűnös Élvezetek Kicsiny Boltja és tulajdonosainak Ferencesek utcai trafikja 2016 májusától összeköltözött a Ferencesek utcája 38-ba (másik dohányboltjuk a Nagy Lajos Király útján áll). Ezzel a bolttal neveztek a versenyen, melyre egy vásárlójuk hívta fel a figyelmüket, aki szerint volt esélyük a győzelemre, és hát nem tévedett. Az üzletvezető a siker titkát abban látja, hogy ők közel sem megszokott trafikot visznek.

– A legtöbb dohánybolt forgalmas helyen áll, csak azért vannak, hogy ott az embereket ellássák nagy mennyiségben cigarettával és dohánnyal, de mi nem ezért csináljuk. Minket a szakma szeretete motivál, nálunk mindenki ért ahhoz, amit árul, és persze sokat is dolgozunk. Különösen büszkék vagyunk arra, hogy a legkevesebb reklámmal is népszerűvé vált a boltunk – mondta.

Tele vannak jobbnál jobb cuccokkal

Az pedig, hogy „népszerű”, nem kifejezés, hiszen az üzletet szerte az országból látogatják vásárlók, akik csak itt tudják beszerezni a ritka szivarokat, pipadohányokat, italokat. Ezért talán nem is meglepő, hogy a boltnak Horváth Attila elmondása szerint több mint háromezer törzsvásárlója van, persze nem csak Pécsről.

Ilyesmit nem találunk a tucattrafikokban…

Az elvitathatatlan tény, hogy a Ferencesek utcája bejött a házaspárnak, azonban a bolt vezetője szerint sokkal nagyobb forgalmat tudnának bonyolítani, ha a sétálóutcában hétvégente tovább lenne nyitva a többi üzlet, mert ezzel az Árkádtól el lehetne vonni kicsit a forgalmat és a belvárosba lehetne hívni a vásárlókat.

  • Katalin Hajdú

    Keresünk egy kedves szorgalmas munkatársat.
    Hála Isten nem ment el senki tőlünk, viszont egyre több a munka és nem bírjuk ezzel a létszámmal.
    Kérlek oszd meg hátha a Te ismerőseid között van az aki nálunk szeretne dolgozni. 🙂
    Köszi!!