Kutatók Éjszakája Pécsen: a családfák titkai, vírusvadászat és online „agysebészet”

Sok izgalmas online programot szervez november 27-én a pécsi egyetem Magyarország legnagyobb tudomány-népszerűsítő rendezvénysorozatán, a Kutatók Éjszakája című programon. Mutatunk néhány érdekességet.

hirdetés

A november 27-i pécsi tudományos estre 10 szervező és 122 szereplő összesen 91 programmal várja az érdeklődőket, olyan témákkal, mint a hullarablók története, milyen a népszerű Witcher sorozat jogász szemmel, hogyan néz ki az emberi agy, melyik a legerősebb chilipaprika, a családfák titkai, égi túra a Hold krátereinél, mézhamisítás, tények és tévhitek az alkoholfogyasztásról, világjárványok régen és ma.

A pécsi virológusok például három izgalmas előadással készülnek.

Megtudhatjuk tőlük, mire képesek a világ leggyilkosabb állatai, a csípőszúnyogok, megismerhetjük, milyen egy igazi vírusvadász-expedíció a denevérek után kutatva, és az év emlőséről, a vidráról és annak egyik betegségéről is meghallgathatunk egy érdekes előadást.

Emellett is további számtalan online program lesz, ahol bepillanthatunk a különböző tudományterületek titkaiba. Szórakoztató, inspiráló előadásokon, játékos programokon keresztül minden korosztály megismerkedhet a tudományos kutatás új eredményeivel.

A teljes programlistát ide kattintva találjátok, regisztrálni is az adott előadásra kattintva tudtok november 26-ig!