A legfurább kütyük Pécsről

Nem is hinné, mi mindent akarnak elpasszolni az élelmes pécsiek az   interneten. Gondolta volna például, hogy kutacsvédőt, kólaautomatát, elektromos borsörlőt és rengeteg gőztisztítót is hirdetnek a városból?

hirdetés

Elektromos bors- és sóörlő

Az odáig rendben van, hogy a frissen őrölt bors ízesíti igazán az ételeket, ezért sokan előszeretettel használják is kis szerszámokat. Ha valaki kicsit lustább, akkor ehhez a nem túl nagy erőkifejtést igénylő művelethez lehet  gépi erőt is igénybe venni. Négy elemmel, villanymotorral üzemelő bors- és sőörlőt Pécsről potom 1300 forintért kínálnak – kettőt is.

Borsörlő1

Kutacsvédőt a gyerekre!

Gondolta volna, hogy már egy-két hónapos kölyköknek is árulnak bukósisakot? Pedig ez a helyzet, Pécsről több kutacsvédőt is hirdetnek, igaz, arra nem tér ki a leírás, hogy hogyan viselik a csöppségek a szemre nem túl egyszerű viseletet. Mindenesetre egy-két ezer forintért kipróbálhatjuk.

Kutacsvédő1

Fejmasszírozó

Kevés furább dolog van a fejmasszírozónál, mégis sok háztartást gazdagít a tapasztalatok szerint. Pécsről több ilyen szerzeményt is hirdetnek; a használt darabok ára 500 és 2000 forint között mozog.

Fejmasszírozó1

Elektromos kés

Tudják, ez az a kés, amit nem kell húzogatni a kenyéren, süteményen, hanem a két egymás melletti pengét egy elektromotor mozgatja. Négy ilyen eszközt is hirdetnek, az egyik eladó majdnem elszólta magát: használatlannak nevezte a cuccot. Mivel a mai korban szinte minden kapható előre szeletelt változatban, olybá tűnik az elektromos kések kora lejárt már.

Elektromos kés1

Kólaautomata otthonra

Potom 210 ezer forintért hirdetnek Pécsről egy „Retro Coca-Cola automatát”. Bár nem térnek ki rá, minden bizonnyal Pepsivel is működik a gép, vagy akár sörrel is. Azt megjegyzik, hogy kizárólag a dobozos kiszereléssel. De mi szükség lehet erre odahaza?

Kólagép

Három dimenziós halogén sütő

Ezt a 3D halogén sütőt is kihasználatlanság miatt tette fel a hirdetések közé egy pécsi reménykedő eladó. Mint írja, a 3D-hatásnak köszönhetően az ételt minden irányból éri a hő, sőt, egyszerre két szinten készülhet az étel. De ennél is tovább megy: egy rozsdamentes acél emelőgyűrűvel még nagyobb, 18 literes főzőteret nyerhetünk. A hagyományos légkeveréses sütőt vajon kiszorítja a piacról?

3d halogén sütő

Serpenyőbe áramot

„Mindössze” 1300 wattos fogyasztással kínálnak elektromos serpenyőt is. Azt nem jelzik, hogy ez miért jobb, mint a megszokott teflonos, nyeles, tűzhelyre való, viszont „tisztítása gyerekjáték”.

Eletromos serpenyő1

Kitartó nyulak potom 27 ezerért

Emlékeznek még a reklámokban kifogyhatatlan energiájukról híres, ma már szállóigévé váló Duracell-nyuszikra? Merthogy ilyenből is rendelkezésre áll egy rakat egy mislenyi hirdetőnél. A kilenc nyúl közül mindegyik különböző dolgokat tud csinálni. Leginkább rángatják a kezüket. Van köztük tűzoltónyuszi, autóversenyző nyúl, de még – teljes képzavar – mikulást és hóembert formázó nyúl is. A tulaj nem szívesen bontaná meg a gyűjteményt, egyben adná a füleseket.

Duracell2Fotók: olx.hu/jofogas.hu