Liverpool valóban irigykedhet Pécsre!

Pécsről szól a szörfös muzsika! (Fotó: Facebook/Komrócki Diána)

A jól ismert pécsi sztárbandák mellett a városban rengeteg olyan kezdő, fiatal, vagy csak simán ismeretlen együttes van, amelyeket jó ismerni és jó elkapni élőben, Pécs klubjaiban. A pécsi Liverpool-sorozatunk legújabb darabjában újfent ilyen zenekarokat mutatunk be.

hirdetés

The Beans

A The Beans az A38-on
A The Beans az A38-on (Fotó: Facebook)

A The Beans 2015 óta pakolja ki a jobbnál jobb, vaskos, kemény, nyers garázsrock- és grunge ihletésű dalokat. Sajnos nem ismerik őket annyian, amennyien ismerniük kellene, pedig olyan látványosan és szórakoztatóan keverik vagány zenéjükben a ’60-as és a ’90-es évek hangulatát, hogy attól legszívesebben újra előkapnánk a Beatles, a Nirvana vagy The Vines lemezeit. Vida Áron pedig tökéletes frontember, látni kell élőben is!

Grizzly Vibrations

Pécsről szól a szörfös muzsika! (Fotó: Facebook/Komrócki Diána)
Pécsről szól a szörfös muzsika! (Fotó: Facebook/Komrócki Diána)

Ugyan nincs Pécsnek olyan tava vagy folyója, ahol gond nélkül lehetne szörfölni – esetleg a Hullámfürdő mesterséges hullámain lehetne kipróbálni –, de legalább van egy olyan szörf-rock bandája, amelytől egyből egy tengerpartra képzeljük magunkat egy jó koktéllal, vagy sörrel a markunkban, és csak bugizunk ezekre a laza, fülledt, fülbemászó dalokra.

Kaktus

A Kaktust ismerni kell!
A Kaktust ismerni kell! (Fotó: Facebook)

A Kaktus minden bizonnyal az egyik legérdekesebb pécsi bandák egyike, ha nem simán a legérdekesebb. Nem olyan nagy barátai a bevett dalformáknak és hangszerelésnek, kifejezetten kísérletező, enyhén beteg, mégis könnyen hallgatható és táncolható dögös zenéjük. Elektronikus, basszusközpontú, pszichedelikus dalaikban kitűnő dobtémák és kellemesen fura gitármelódiák is akadnak bőven. Nagylemezük tavaly októberben jelent meg, érdemes lekapni a bandcamp oldalukról, ingyen van!

 xy Flies

Fiatalok, és nagyon tehetségesek (Fotó: Facebook)
Fiatalok, és nagyon tehetségesek (Fotó: Facebook)

A furcsa nevű pécsi (és részben budapesti) együttes 2012-ben kezdte pályáját, de még így is, öt évvel a kezdetek után, bőven fiatal a banda. Egy 2015-ben kiadott nagylemezük (ingyen leszedhető) és egy tavalyi kislemezük már van, szóval nagyon termékenyek a srácok. Nagyon kertelni nem lehet zenéjük kapcsán: kerek egész, jól megírt, kikristályosodott altert játszanak, amiben érezni egy csipetnyi magyar beat-korszakot is, amit a dalszövegek és a folkos, népdalos témák is csak aláhúznak.