Magunkat ajánljuk Linzben

Pécsett szeretünk élni

Pécs is bemutatkozik azon a nagyszabású turisztikai-kulturális fesztiválon, melyet a felső-ausztriai tartományi főváros, Linz rendez május 16-18. között. Magyarország lesz ugyanis a díszvendég, s ez kiváló lehetőséget teremt arra, hogy három nap alatt több százezer érdeklődő figyelmébe ajánljuk magunkat.

hirdetés

Linz évente kétszer: tavasszal és ősszel ad otthont olyan fesztiválnak, melyen egy-egy ország vagy régió számára biztosítják a széles körű bemutatkozás lehetőségét. A díszvendégek előrukkolhatnak turisztikai, kulturális és gasztronómiai értékeikkel, különlegességeikkel, vonzóvá téve magukat az idegenforgalmi szakemberek, s a leendő turisták szemében egyaránt. Ezúttal hazánk kerül a figyelem középpontjába, nyolc turisztikai régiónk háromszáz résztvevője tárja az osztrákok elé, miért érdemes felkeresniük Magyarországot.

Sógorok előtt népszerűsítik a kulturális negyedet

– Zsolnay-porcelánok színvilágát idéző pavilonunk lesz Linz belvárosának egyik frekventált utcájában a fesztivál idején – avat a részletekbe Méhes Károly, a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője. – Európai rangú értékeinkre igyekszünk felhívni az érdeklődők figyelmét: a Zsolnay Kulturális Negyedre, a Kodály Központra és a világörökségi helyszínekre.

Külön erre az alkalomra készült egy német nyelvű, reprezentatív, harminckét oldalas kiadvány, amely rengeteg fotóval illusztráltan enged bepillantást az itt zajló művészeti életbe, a helyszínek kínálta kulturális lehetőségekbe és a turisztikai látványosságok sorába. Rengeteg más szóróanyagot is elérhetővé teszünk, angol nyelvű tájékoztatókat is viszünk.

A Linzi Magyar Napok sokszínű programsorozatában pécsi muzsikusok is fellépnek, a Daniel Speer Brass Band szabadtéri koncerteken deríti jókedvre a közönséget, Marsalkó Péter fotóművész pedig a Zsolnay Kulturális Negyedet bemutató felvételeiből rendez kiállítást a régi városháza előterében, ahol képei május 24-ig lesznek megtekinthetők. Aki felkeresi a pavilonunkat, saját szemével láthatja egy Zsolnay-dísztárgy születését, ugyanis a manufaktúra munkatársa a fesztivál három napja alatt a helyszínen díszíti azt a jellegzetes motívumokkal.

Marsalkó Péter munkáit is bemutatják

Csárdás, gulyás, paprika – sorolja a magyar jellegzetességeket, mondhatnánk: hungarikumokat a Linzi Magyar Napokra invitáló plakát. A magyar ízek parádéján mindez hozzáférhető lesz, így nemcsak a tüzes magyar virtusba, de a hazai konyha finomságaiba is belekóstolhatnak az érdeklődők. A fűszerek, sajtok, péksütemények és kolbászok mellé pedig jó bor is dukál, egyebek mellett a baranyai dombokon termett szőlőből.

– Ez a fesztivál jelentős reklámlehetőséget nyújt számunkra, olyan, mintha egy nagy értékű hirdetési felületet kapnánk, amit a személyes jelenlét varázsával tölthetünk meg – véli Méhes Károly.

– A tapasztalatok szerint legalább háromszázezer ember fordul meg Linzben a három nap alatt, ráadásul már most jelezte televíziós csatorna, rádió és újság is, hogy tőlük megjelenési lehetőséget kapunk interjúk, beszámolók, ajánlók formájában. Esélyünk van tehát arra, hogy meggyőzzük a szomszédos Ausztria lakóit: nemcsak a Balatonra érdemes ellátogatniuk, hanem a Mecsekaljára is, hisz Pécsett és Baranyában nem pusztán egy hosszú hétvégére, de ennél hosszabb időre is találnak maguknak kellemes, tartalmas, értékes kikapcsolódást, test-lelki felüdülést.

  • Artizán

    Csárdás és gulyás helyett a pálinkába áztatott Schmitt “Plagi” Pált, egy rühes pesti hajléktalant, a Matolcsy-féle onortodox középeurópai fordítókorong tervrajzát és egy doboz fideszes Mutyifiltert kellene kiállítani – ezek képviselik Magyarország igazi arcát.

  • Grafné Lukáts Eszter

    Milyen lesz ez a pavilon?

  • Bandi49

    Hajrá Petya! Végre igazi pécsi művész is képviseli a várost külföldön! Jó hír. Kitartás.