Mandulás: felújították az egyik legnépszerűbb játszóteret

Az elmúlt hetekben több változás is történt Pécs egyik legszebb játszóterén a Mandulásban. Nem működő játékot javítottak meg, de új padokat is kihelyeztek. 

hirdetés

A Mandulásban található játszótér az egyik legnépszerűbb a gyerekesek körében. Nemcsak a jó levegő, hanem a természet közelsége is csalogatja a családokat hétvégente. Rengetegen érkeznek ide sütögetni, de játszani, kirándulni és futni is sokan szoktak.

Most pedig történt egy kis változás a környéken, jó értelemben:

A tűzrakók köré is tettek új padokat

A játékok veszélyes, elkorhadt részét kicserélték, valamint olyan helyekre is padok kerültek, ahol eddig ácsorogva kellett nézni a gyerekeket.

– A játszótéri felújítások időszerűek voltak, mivel a padok lábai elkorhadtak, cserére szorultak. A játszóeszközök közül a forgóhinta szorult nagyobb felújításra, illetve egyéb eszközökön kisebb javításokat végeztek el a Biokom Nkft. asztalos üzemének szakemberei – mondta Juhászné Müllner Marianna, a terület önkormányzati képviselője.

A parkerdőben található játszótereket – ugyanúgy ahogy a városban másutt is –, hetente, illetve havonta ellenőrzik, a hibákat folyamatosan javítják, amennyiben szükséges, cserélik az elemeket, eszközöket.
A játszótéri felújítások időszerűek voltak

Most új padok kerültek a homokozóhoz, de a csúszdához is kihelyeztek két ülőkét a megfáradt szülőknek.

Nem mindent cseréltek le, a használható padokat megtartották

A játszótér kedvelt a kirándulók körében is. Ők új útbaigazító táblát kaptak.

A kirándulókat segíti az új tábla, mellé pedig egy térkép kerül majd

Bár a városi parkerdőkben folyamatosak az ellenőrzések, a Biokom Nkft. zöld számán – a 06/80/200-590-es telefonszámon – lehet bejelentést, észrevételt tenni, kéréseket megfogalmazni, amiket továbbítanak az illetékes erdőgazdálkodási részleg felé.