Fia életéért harcol Barbara

Gyura Barbara elmúlt egy évtizede a súlyosan beteg apróságok megsegítéséről szólt, miután elveszítette az alig egy esztendős kisfiát, Nailt. A pécsi asszony most másik fiáért indul harcba. A 12 éves Rinat életéért küzdenek, aki szintén rákos beteg.

hirdetés

 

Nailka leukémiában szenvedett, és a rettegett kór hamar elvette az apróság életét, a kórházi műtét után édesanyja kezében vérzett el.

Gyura Barbara ezután határozta el, hogy segíteni fog a beteg gyermekeken, előbb a betegszállítás terén tevékenykedett, majd létrehozta az azóta országos hírű hospice házat is.

Barbara harcba száll gyermeke életéért.

Barbara Nailka elvesztése után tatár származású párjától ismét gyermeket várt, a fiú az újjászületés jelentésű Rinat nevet kapta.  A srácról idén márciusban kiderült, hogy egy ritka csontrákban szenved. Egy fájdalmas, tíz centiméteres daganat nőtt a térdében, tolószékbe került.

– Évente 6-7 ilyen eset van idehaza, az fiúnál diagnosztizált osteoszarkómának nagyon kedvezőtlenek a gyógyulási esélyei. Én pedig szerettem volna megúszni a kemoterápiát, hiszen az nagyon rizikós. Immunterápiával próbálkoztunk Mexikóban, ami segített is. Hazajöttünk, de néhány hét múlva romlott az állapota, ezért a kemoterápiát nem kerülhettük el – mondta Barbara. – Mivel ritka betegségről van szó, ezért olyan gyógyító intézményt kerestünk, ahol e téren van tapasztalatuk az orvosoknak.

Rinat így került a londoni Sarcoma Centerbe, ahol évente 500 ilyen beteget kezelnek. A kezelésnek azonban súlyos, 225 ezer fontos ára van. A családnak erre nincs pénze, hiszen a mexikói ellátást is  egy magyar támogatójuk finanszírozta, a mostani terápiához azonban még nem találtak segítőt. Barbaráéknak közel 90 millió forintot kellene kilenc hónapos gyógyításhoz előteremteniük, a minisztériumhoz is beadott méltányossági kérelmet.

– Nem gondolok arra, mert belebolondulnék, hogy a sors miként bánt velünk, mennem kell előre. Hullámzó a kedélyünk, hol jobb, hol rosszabb. Sokat sírok, persze, de Rinat erősebb, mint én. Nagyon hősiesen csinálja, nagyon hamar felnőtté kellett válnunk. Abban hiszek, hogy jó lesz a vége, de mindig a mára koncentrálunk – mondta.

 

[frame]Segíthet! 

A család várja a támogatást a Szemem Fénye Alapítvány  10918001-00000033-67470006 számlaszámán (UniCredit). A közlemény rovatba a „Rinat” szót kéretik beleírni. Hamarosan weblap is indul a www.helprinat.com címen.[/frame]

Fotók: Mihály László