Chagall világhírű képei Pécsen

chagall15

hirdetés

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és Páva Zsolt polgármester jelenlétében nyílt meg a Marc Chagall Álmok ihlette valóság elnevezésű tárlata a Martyn Múzeumban.

chagall13

A kiállításon a világhírű Marc Chagall 148 litográfiáját, köztük a Biblia és Homérosz Odüsszeia című művéhez kapcsolódó műveit, a párizsi opera mennyezetének megújítására készített tervrajzait, valamint a jeruzsálemi Hadassah Egyetemi Kórház zsinagógájának ablakillusztrációit tekintheti meg a közönség Pécsen.

chagall11

Az ünnepélyes megnyitón Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár emlékezett a zsidó származású művészre, aki egy kis oroszországi faluban, Vityebszkben születve, egy heringkereskedő fiaként hódította meg a múzeumok kiállítótermeit.

chagall7

– Az itt kiállított műveken látszik, hogy melyek azok az értékek, amelyek fontosak voltak Chagall számára. A mai kor emberének pedig fontos az a tudat, hogy a művészetek nyelvén megfogalmazott örökség megszépíti az életet, minőségibbé teszi az életkörülményeket.

chagall3

A politikus hangsúlyozta, hogy a MÁV-val történő, folyamatban lévő megállapodás értelmében jelentős utazási kedvezményt vehetnek igénybe azok, akik Pécsre utaznak megtekinteni a tárlatot. A kiállítás október 31-ig várja a látogatókat.