Megtartották Pécs első online ballagását

Április 30-án rendezték meg a város első “online ballagását”. A Babits Mihály Gimnázium vezetősége és tantestülete az iskola honlapján osztotta meg a több mint fél órás ballagási műsort. 

A koronavírus-járvány miatt országszerte elmaradnak a hétvégi ballagások a középiskolákban és mint azt korábban megírtuk, a legtöbb pécsi iskolában online búcsúztatják el a diákokat. A Pécsi Tudományegyetem Babits Mihály Gimnáziumban már meg is történt a város történetének első “online ballagása”, melyről a városi teleízió készített rövid beharangozó riportot.

Sulyok Andrea, az intézmény vezetője a videóban elmondja, hogy semmiképp nem akartak lemondani arról, hogy méltó búcsút vehessenek a diákoktól.

-Az első ötlet az egy írásos valami lett volna, néhány elköszönő mondat, de aztán azt gondoltuk, hogy ezek a mondatok képpel is elhangozhatnának. Aztán kirajzolódott a vezetői búcsúbeszéd, ahogy pedig teltek múltak a napok, a csapatunk egyre biztosabban látta, hogy a ballagásnak tulajdonképpen minden elemét meg tudjuk online is tartani -s mondta.

A Babits Mihály Gimnáziumban érettségiző 180 diáknak készített internetes ballagási videó az iskola honlapján is elérhető (de a PécsTV is leadta). A több mint félórás műsort a szervezők a következő szöveggel tették közzé az oldalon:

“A rendkívüli körülmények között hagyományos ünnepélyünket nem tudjuk megtartani, nem lesz orgonaillat, hiányozni fognak a labdarózsából kirakott feliratok az osztálytermekben. A méltó búcsúról azonban nem mondunk le.Kedves Tizenkettedikesek! Online összeállításunkat fogadjátok olyan jó szívvel, mint ahogy mi készítettük azt.”

És akkor íme a város első “online ballagása”:

Az iskola Facebook-oldalán is megtalálható a videó:

hirdetés

Hirdetés