Irány a mozi!

Az élményért fejfájással fizetnek egyesek

Nincs is pihentetőbb érzés az ünnepek között, mint szeretteinkkel beülni egy moziba, és megnézni egy filmet – legyen az bármilyen. A lényeg, hogy együtt legyen a család, a barátok, és az ismerősök. Összeszedtük, hogy a két ünnep között milyen filmeket játszanak a pécsi mozik.

hirdetés

URÁNIA

Hös6os

Akciódús animációs kaland egy robotok építésével foglalkozó zseni sráccal és robot haverjával.

Az Asterix-film plakátja

SwingJulius Caesar újra nekimegy a verhetetlen galloknak, de feltehetően újra csak pofonokba ütközik majd.

Három elkeseredett nőt egymás mellé sodor az élet és megalakítják a Swing Angels nevű énekes haknizenekart. A zenekarral egy újabb lehetőséget kapnak az élettől a továbblépésre.

Éjszaka a múzeumban – A fáraó titka

Az éjjeliőr újra felveszi egyenruháját, övére akasztja a tekintélynövelő zseblámpát, és megindul a British Museum felé, ahol persze életre kel egy csomó kiállított tárgy.

A hobbit – Az öt sereg csatája

Zsákos Bilbo és barátai először Smaugot szabadítják rá a világra, majd pedig egy elementáris csata közepén találják magukat.

APOLLÓ

Válás francia módra

Mivel Olaszországban egy válás három évig is eltart, ezért a feleség azt javasolja férjének, hogy utazzanak el Franciaországba, ahol nyolc nap alatt letudhatják a procedúrát. A férfi egy feltétellel megy bele a válásba: ha közben bepótolják nászútjukat.

Jelenet a Válás francia módra című filmből
Jelenet a Válás francia módra című filmből

Szavak nélkül

Mateusz egy fiatal fiú, aki 26 éve tolószékben él, és nem tud kommunikálni senkivel, mert agyi sérülése miatt a beszédre képtelen. Ám Mateusz belül mindent átél, és nem adja fel a küzdelmet.

Eszeveszett mesék

A film szereplőinél elszakad valami és olyat tesznek, ami visszafordíthatatlan fergeteges események láncolatát indítja el.

Brooklyn legmérgesebb embere
Brooklyn legmérgesebb embere

Brooklyn legmérgesebb embere

A goromba Henry Altmann egy orvosi tévedés miatt azt hiszi, hogy másfél órája van vissza az életéből, ezért nekiáll helyre tenni baklövéseit. Robin Williams egyik utolsó filmje

CINEMA CITY

A hetedik fiú

Egy régmúlt korban gonosz erő készül elszabadulni, mely újra felszítja a háborúságot az emberiség és a természetfeletti erők között. Egy mester és tanítványa állhat csak a gonosz útjába.

A Madagaszkár pingvinjei

A szuperkémek nem az égből pottyannak, hanem a tojásból bújnak elő. A három pingvin újra szembeszáll a világuralomra törő gonosszal.

Csingiling és a Kalóztündér

Csingiling visszatér, hogy elkalauzolja a rajongókat Pán Péter mesebeli világába.

Dumb és Dumber kettyó

Húsz év telt el Dumb és Dumber feltűnése óta, ám a két hős ez idő alatt egy cseppet sem változott – legalábbis ami az agyi kapacitásukat illeti.

Jelenet a Dumb és Dumber kettyóból
Jelenet a Dumb és Dumber kettyóból

Exodus – Istenek és királyok

Mózes szembefordul az egyiptomi istenkirállyal, és kivezeti a zsidókat a rabszolgaságból, de az Ígéret Földjére már nem léphet be. Ridley Scott bibliai adaptációja tele van sztárral, harcokkal és vérrel.

Hogyan írjunk szerelmet

A jobb napokat látott forgatókönyvíró egyszer csak azon kapja magát, hogy évek óta nem írt sikeres filmet és le is van égve – ezért aztán tanár lesz. Élete ettől a illanattól fogva pedig megváltozik.

Paddington

A főszereplő perui mackó egyedül érkezik meg a londoni Paddington állomásra, ahol azonnal szembesül vele, hogy az élet a nagyvárosban nem pont olyan, amilyennek megálmodta.