Miért nyaral Pécsett?

Úton-útfélen számos külföldi turistával találkozni Pécsen, de azt már kevesen sejtik, vajon miért éppen városunkat választják úti célnak. Megkérdeztük tőlük!

hirdetés

Georg

Georg (28), Németország

– Kőfaragó vagyok. Nagyon érdekesnek találok néhány mintát a pécsi terek köveiben. Amúgy Németországból érkeztem és úton vagyok, még nem tudom meddig jutok. Az egész régió érdekel. A magyar táj és a magyar emberek is.

————————————————————————————————————————–

Frederic

Frederic (30), Nigéria

– A barátaim itt élnek, ők hívtak meg magukhoz és eddig nagyon szép dolgokat láttam. Voltunk az ókeresztény sírkamrákban, ami elég érdekes. Tudod, én általában a bulis helyeket szeretem, kocsmákat, bárokat, csajokat, de Pécs sokkal családiasabb, épp ezért ez egy új élmény számomra.

————————————————————————————————————————–

Paul

Paul (32), Németország

– Úton vagyok a barátommal délre. Már kétszer jártam Pécsett: akkor, amikor Európa Kulturális Fővárosa volt és utána még egyszer. Nyugis város, ahol el lehet tölteni egy-két könnyű napot. Sajnos nekünk tovább kell állnunk.

————————————————————————————————————————–

Marine

Marine (68), Belgium

– Egy buszos kiránduláson veszünk részt, az egyik programpont volt Pécs. Szép város. Ma megnéztük a nevezetességeit: a székesegyházat, a főteret, a gyönyörű épületeket a sétálóutcán. Innen utazunk tovább Budapestre. Nagyon finomak az ételek!