Minden értéke eltűnt a pécsi családnak, de azután…

Egy pécsi garázskaput vágott ki a szél, a család nem volt otthon. Mire hazaértek, a garázs összes értéke eltűnt. De a történet itt nem ér véget.

hirdetés

– Ha ezt nem a saját szemünkkel látjuk, valószínű nem hisszük el – kezdi levelét egy pécsi család, amelyik hétfőn kora délután juttatta el történetét szerkesztőségünkbe. Ebben azt írják, hogy körülbelül 20-30 percet lehetett nyitva a Péter utcai garázsuk kapuja, mikor egy ismeretlen férfi olyat tett, amiért meg szeretnék találni. A történetet változtatás nélkül közöljük.

“Kedves Pécsiek!

Szeretnénk megosztani Veletek egy olyan történetet, ami bizony a mi városunkban és velünk történt. Ha ezt nem a saját szemünkkel látjuk, valószínű nem hisszük el. Délelőtt a nagy szél és eső ellenére kimerészkedtünk az utcára, egész pontosan a nagyszülőkhöz mentünk másfél éves kisfiunkkal. Ekkor még nem láttuk, hogy a garázskapunk ajtajával bármi gond lenne. Ahogy a nagyszülőkhöz értünk, észrevettünk, hogy otthon hagytuk a gyerek alvós plüssét, így férjem vissza is fordult érte. 

Mikor megérkezett, látta, hogy a garázs kapujával valami nem stimmel, azt ugyanis egy cementes zsák tartotta csak. Azt ajtót kinyitva, kifeszítve azt látta, hogy az ott tárolt két bicikli és a babakocsi is eltűnt. 

Férjemet először leverte a víz, majd kétségbeesetten hívott, hogy eltűnt mindenünk a garázsból. 

Elkezdtük a szomszédokat faggatni, de nem láttak semmit. 

Három házzal arrébb viszont egy idős néni – aki a zuhogó eső ellenére kibicegett a kapuhoz – azt mondta: igen, egy ismeretlen, középkorú férfi csöngetett be hozzá, hogy betolna mindent, ami a nyitott garázsban állt. 

Egyesével tolhatta a megmentő a zuhogó esőben az értékeket

Így a zuhogó esőben akadt egy megmentőnk, aki valószínű teljesen elázva MENTETTE AZ ÉRTÉKEINKET a nyitott garázsból. 

A biciklik és a babakocsi is meglett, és most azon vagyunk, hogy megtaláljuk ezt a férfit. 

Sajnos, nem mondta meg sem a nevét, sem a telefonszámát az idős asszonynak. Talán nem is sejtette, hogy milyen jót tett velünk. 

Szeretnénk neki megköszönni fáradozásait, így hát most keressük őt! Ha tehetitek, osszátok meg ezt az üzenetet, hátha elér hozzá.”

(kiemelt képünk illusztráció)

  • Szondi István

    az lenne szép – ha mindenhol így lenne!!

  • András Szekeres

    Csak annyit,hogy itt egy Pécstől nem messze lévő kis faluban az autó ajtaja nyitva lehet.A gyerekek a bringákat szerteszét hagyják és ugyanott találják meg.Szerszám,stb. mindig megvan.Igaz,zsákfalu és kb. 450 ember él itt.Egy éve betévedtem és itt ragadtam.További szép napot mindenkinek!