“Mindig van kihez fordulni”

Sorozatunkban úgy mutatjuk be a pécsi városházi képviselőket, ahogyan még nem ismerhették őket. Megtudhatjuk, mit szeretnek a városunkban, mivel foglalkoznak szabadidejükben, vagy éppen mire költenék a pénzt, ha nyernének a lottón. Grób Gábort (KDNP) kérdeztük.

hirdetés

Melyik a legkedvesebb emléke, amely Pécshez kötődik?

Az elmúlt években „gyűjtöttem” a legkedvesebb emlékeket eddigi életemben. Ezek mind a családomhoz kötődnek: 2009 óta feleségemmel, Edittel közös otthont teremtettünk és családot alapítottunk, született két gyönyörű kislányunk. A „nagy” Anna, szilveszterkor lesz három éves, a kis Flóra pedig öt hónapos kisbaba. Mindkettejük érkezésénél ott voltam. Ezeknél szebb emlékek nem kellenek véleményem szerint.

Melyik a kedvenc pécsi helye, helyszíne? Miért?

Érdekes módon több, egészen különböző terület nőtt a szívemhez. Az egyik a jelenlegi lakókörnyezetünk – a vasúti főpályaudvar környéke, a maga régi időket idéző hangulatával. A másik a Mecsek erdőségei, ahol feleségemmel még a gyerkőcök érkezése előtt sokat túráztunk, gombáztunk. De természetesen az EKF beruházások keretében megszépült belvárost és a „Kertváros belvárosának” méltán nevezhető Nevelési Központ környékét is nagyon szeretem, amelynek környezetében élőket legjobb tudásom szerint képviselem.

Mit szeret a legjobban a városban?

A sokak által mediterránnak nevezett hangulatát, amelyet én is leginkább ezzel a szóval tudnék leírni. Mikor annak idején fiatal falusi gyerekként bekerültem a nagyvárosba, hamar rádöbbentem, hogy Pécs is egy nagy falu, ahol ismerik egymást az emberek és mindig van kihez bizalommal fordulni.

Grób Gábor2

Ha élhetne más országban, városban, akkor hol élne és miért pont ott?

Nem szívesen hagynám el a várost. Sokan kérdezik, hogy német anyanyelvűként miért nem mentem még külföldre, mint sok más fiatal? Azt szoktam erre mondani, hogy én azok közé a „svábok” közé tartozom, akik hűek ehhez az országhoz, ehhez a városhoz és itt próbálok boldogulni, hozzájárulva a jövő közös építéséhez, ami lépésről-lépésre, de halad.

Névjegy:

Családi állapot: házas (2009)
Gyerekek: Anna (2010), Flóra (2013)
Kedvenc film: több kategóriában (történelmi, családi, akár egy elgondolkodtató thriller) szereti a jó filmeket és régebben több ideje is volt, hogy hódoljon ennek a „szenvedélynek”
Kedvenc könyv: történelmi könyvek, különösen, amik a kereszténységgel kapcsolatosak, így például a Quo Vadis Sienkiewicztől
Szabadidő: ha van, azt természetesen a pici gyermekeivel tölti
Hol nyaralna legszívesebben: Az elmúlt években nem volt nyaralni. Egyébként hegyekbe vágyik (az Alpok és Kárpátok jöhet szóba), illetve szívesen elvinné már a feleségét a tengerpartra.