Mit árulnak a pécsiek az eBay-en?

Megnéztük, hogy milyen cuccokat árulnak az eBay internetes aukciós oldalán a pécsiek és a baranyaiak. Saját készítésű plüssök, római antikvitások, ehető dínócsontok, szerb szódásszifon, CNC-marógépek alkatrészei a világ első számú, árverésekkel és használt termékekkel foglalkozó honlapján!

hirdetés

Az eBay internetes aukciós weboldalán bárki eladásra kínálhatja szinte bármilyen tulajdonát, legyen az élőállat, fogpiszkáló, ingatlan, munkaerő, süteményrecept. Tehát szinte tényleg bármit, emberi szerveket, fegyvereket, alkoholt, drogot és dohányárut leszámítva. Minket azonban ezek az extremitások nem foglalkoztattak. Olyan dolgokat kerestünk, amiket pécsiek árulnak. Íme pár érdekesség.

 

Ehető ásatás Pécsről
Ehető ásatás Pécsről

Van az eBay-en egy „valimama58” névre hallgató pécsi eladó, aki ehető tortadíszeket árul. De nem akármilyeneket ám! Itt van például egy komplett ásatást mintázó fondant dísz, ami egy halom dinócsontot ábrázol. Mindössze 4 ezer forintért vihetik azok, akik fel akarnak zabálni egy ilyen szuper tortadíszt, ami valljuk be – hiba lenne.

A dinócsontoknál pár fokkal extrémebb termék a lánybúcsúk kötelező kelléke lehetne. Íme a tortára pakolható ehető cukorpénisz-kollekció, egyenesen Pécsről!

Ez egy ritka medve, értem?
Ez egy ritka medve, értem?

A pécsiek mellett természetesen a baranyaiak más városokból is feldobtak már cuccokat az eBay-re. Itt van például a „majtmel8” nevű komlói felhasználó, aki jelenleg közel 7 ezer forintért próbál megszabadulni egy ritka – vagy legalábbis annak titulált – plüssmacitól, amit leginkább csak macigyűjtőknek ajánl. Drukkolunk neki, hogy megtalálja azt a valakit, aki gondját viseli ennek a kissé viseltes állapotban lévő medvebocsnak.

Na ez vajon kinek kellett?
Na, ez vajon kinek kellett?

A lelkes komlói eladó egyébként régebben felrakott az eBay boltjába egy antik szerb szódásszifont is, amit sikerült elpasszolnia közel 25 ezer forintért, feltehetően egy szódásszifon-megszállottnak. Azt, hogy mitől antik a szifon, nem tudjuk, sehol egy évszám vagy valami, de tény, hogy jó öregnek látszik a képen. Vegyünk példát hát erről az esetről, és ha van otthon elfekvőben nem használt ódon szifonunk, adjuk el jó pénzért!

Aki tudja mi ez, annak lehet, hogy megéri
Aki tudja mi ez, annak lehet, hogy megéri

A pécsi „stikleeh” nevű árus hatalmas Pokémon- és Digimon-rajongó lehet, elnézve boltjának termékeit. Itt van például egy saját készítésű, kézzel varrott Kerpymon (jelentsen ez bármit), amit a még éppen elérhető, közel 8 ezer forintos áron kínál a világ gyermekeinek.

Ezt eladni nehéz lesz
Ezt eladni nehéz lesz

Ennél azonban egy kicsit kevésbé kreatív megoldással is él. Példának okáért 4 ezer forintért próbál meg továbbadni egy Pokémon-plüssön, amit a Kentucky Fried Chicken gyorsétteremben adtak a gyerekmenühöz. Reméljük, hogy egyszer megtalálja az emberét.

Ritka érme, ritka áron
Ritka érme, ritka áron

Baranyában van egy „deridefort” nevű eBay-felhasználó, aki mélyen belement a régészeti leletek elpasszolásába. Túl sok kommentárt nem fűz gyűjteményének darabjaihoz, de a kikiáltási árak alapján feltételezhetjük, nem értéktelen holmikról van szó. Vegyük például azt az érmét, amit 139 ezer forintért nyújtana át az arra érdemes vevőnek.

Nagy gyűjtő fogja ezt megvenni, az biztos
Nagy gyűjtő fogja ezt megvenni, az biztos

Ennél sokkal meredekebb azonban, hogy a baranyai gyűjtő – sajnos nem derül ki, hogy pécsi-e az illető – megválna egy 24 karátos magyar aranyérme-kollekciótól is, amit „mindössze” 777 ezer forintért árul.

A Zsolnay alapvetés az eBayen
A Zsolnay alapvetés az eBayen

Nincs pécsi eBay-szemle Zsolnay-porcelán nélkül. Bemutatjuk a „mrta-bar1928” nevű pécsi hölgyet, aki több tucatnyi porcelánját hirdeti itt, köztük Herendiket, Hollóházikat. Persze mi egy ritka art deco Zsolnay-vázát választanánk az 1940-es évekből, amit az eladó 12 ezer forintért árul.

A szakmabeliek odalesznek az örömtől
A szakmabeliek odalesznek az örömtől

A „cncdrive” nevű pécsi eBay-árus kilóg a sorból, hiszen nem kézműves- vagy ritka dolgokat kínál, hanem CNC-marókhoz való alkatrészeket. Mi találomra kiválasztottunk egy lángmagasság beállításához szükséges kontrollert, amitől 80 ezer forintért meg is válna a szakember, akinek „boltja” tele van hasonló kütyükkel.