Nagy Pécsi Film-előrejelzés

Nincs is annál frusztrálóbb érzés, mint amikor azt keresgetjük, hogy mikor fog végre a mozikba kerülni egy-egy olyan film, melyet már nagyon várunk. Nos, mi előre összeszedtük a Pécsre érkező csúcsfilmeket, melyeket biztosan vetíteni fognak a helyi mozik.

hirdetés

Ez itt a Nagy Pécsi Film-előrejelzés, melyben az Uránia, a Cinema City és az Apolló mozik közbenjárásának köszönhetően az összes olyan jelenleg előre látható film szerepel, melyek idén a helyi mozik vásznaira kerülnek. Az Urániában és a pláza-moziban előre lehet tudni, hogy melyik sztárprodukciókat fogják vetíteni, melyek között természetesen nagy az átfedés, hiszen premiermozikról van szó.

Uránia és Cinema City

Február

A belvárosi premiermozi és a pláza-mozi februárban mindent A sötét ötven árnyalatára tesz fel, főleg az Uránia, ahol 8-tól egy héten keresztül minden nap kétszer fognak vetíteni. Az erotikus botránykönyvből készült film feltehetően nagy port fog kavarni, pont úgy, mint a sorozat első darabja, a Szürke ötven árnyalata, melyet ugyan eszelősen sokan néztek meg, de közel sem minden nézőnek tetszett, amit látott. Az előző részben látott kemény pajzánkodás feltehetően az új epizódban még “érdekesebb” lesz, hiszen Anastasianak szembe kell néznie az irigységgel és a dühvel, amit az iparmágnás Christian volt barátnői táplálnak felé, miközben a férfi egyre nagyobb küzdelemben áll belső démonaival.

Március

A magyar mozikba március 2-án jön a kultikus Trainspotting második része, több mint két évtizeddel az első epizód után, melyben a főszereplő skót srácok számára a társadalomból való kilépés egyetlen menekülési útvonalát a drog kínálta, heroinnal belőve utaztak a képzelet univerzumában – már ameddig volt heroinjuk. Azért éltek, hogy hozzájussanak a következő adag narkóhoz. Hogy most mi lesz velük? A skót drogosokról szóló, várhatóan meredek történetet eredeti nyelven is játsszák majd a pécsi mozik.

Jön a Farkas befejező része is, a Logan névre keresztelt brutális mutáns-akciót már előre imádják az X-Men képregényekből készült filmek rajongói. Március vége felé (várhatóan 23-án), jön az élőszereplős Szépség és a szörny, ami a Disney azonos című klasszikus rajzfilmjének új verziója lesz Emma Watsonnal a főszerepben (három dimenzióban is).

Április

Az április feltehetően a Bébi úrral fog kezdődni az Urániában, ami egy helyes kis animációnak ígérkezik, melynek főhőse a 7 éves Tim, akinek tökéletes élete egy csapásra a feje tetejére áll, amikor szülei betoppannak egy új, öltönyös-aktatáskás csecsemővel, aki különös titkot rejteget.  Szóval érdemes már most készíteni a csemetéket a keménykezű babáról szóló sztorira!

Ebben a hónapban tuti, hogy egy film fog igazán nagyot tarolni a Cinema Cityben és az Urániában is, a Halálos iramban 8, az irdatlan autósüldözésekről, őrült akciókról és dögös nőcikről ismert sorozatot pedig feltehetően senkinek nem kell bemutatni.

Május

A május sokkolóan fog indulni, hiszen jön a legújabb Alien-film, a magyarul egyelőre még Prometheus 2 néven futó epizódot (aminek angolul már Alien: Covenant a címe) újfent Ridley Scott rendezi, az előzetesekből pedig egyértelmű, hogy A nyolcadik utas: a Halálból ismert gyilkos űrszörny nagy pusztításra készül idén is.

Említésre méltó nagy dobás lesz az Urániában az új Arthur király-film, A kard legendája, melyet az a Guy Ritchie rendezett, akit itthon sokan csak A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső szerzőjeként ismernek. Szóval nem egy mindennapi középkori legenda-feldolgozás lesz ez, hiszen erősen gengszterfilmesre vette a legendát a rendező! És még nincs vége, hiszen májusban jön a plázába és az Urániába a legújabb A Karib-tenger kalózai rész, melyben Jack Sparrow (Johnny Depp) az Ördög háromszögében kalandozik majd. Berobban a várva várt második epizódja a hatalmas sikert aratott szuperhősös képregény-adaptációnak, A galaxis őrzőinek is, melyben sok minden ki fog derülni az őrült akciók között (gépfegyveres mosómedve, robbantgató palánta-szörnyecske) a főszereplő Star-Lord szüleiről!

Június

Emlékeznek A múmia című kalandfilmre? Na, júniusban jön az újragondolása, Tom Cruise-zal a főszerepben! Akció, vicces beszólások, feltámadt egyiptomi hullák, varázslat, mi kell még?

Valami a kis srácoknak? Lesz az is, jön ugyanis a beszélő autók megható és izgalmas kalandjait bemutató Verdák és a Minyonok őrületét a világra szabadító jószívű szupergonosz bénázásaival mulattató Gru harmadik része is, szóval a piciknek (és szüleiknek is) szuper hónapja lesz! Plusz, még két igazi blockbuster is jön a nyári moziszezon csúcsán: egy új Transformers film (tudják, amikben autókból változnak át robotharcosok, hogy megvédjék a Földet a gonosz, de szintén alakváltó robotoktól), és A beavatott-széria befejező része is!

Július

A Jumanji című örökbecsű Robin Williams-filmet nem felejti, aki látta. A klasszikusban egy dzsungelben játszódó asztali társasjáték világa elevenedik meg és szabadul rá a főszereplők városára, de hogy az új feldolgozása is olyan sikeres, humoros, bizarr lesz-e, mint az eredeti, az kérdéses, de adjunk neki egy esélyt!

A Pókember-filmek legújabb újrakezdésével, a Hazatéréssel viszont valószínűleg nem lesz gáz, tele lesznek a belvárosi és a kertvárosi mozitermek a premierjén, hiszen egy világszerte ismert és szeretett képregényhőssel – akinek ez már a kitudja hányadik filmje – nem lehet mellélőni a pénztáraknál. De számolhatunk egy újabb A majmok bolygója-epizóddal is, amiben a beszélő, öntudatra ébredt csimpánzok rendesen oda fognak vágni az őket elnyomó embereknek, és viszont. Jó lesz!

Egyelőre eddig lehet – havi szinten – lekövetni, hogy mi lesz a mozik felhozatala, viszont annyit még kiderítettünk, hogy természetesen két hihetetlenül várt filmet is elhoznak Pécsre. Az egyik a Szárnyas fejvadász 2049, ami Ridley Scott 1982-es megkerülhetetlen klasszikusának kevésbé indokolt folytatása – de reménykedünk a minőségben, hiszen a mester felügyelte a budapesti forgatást. Októberben jön! És hát ki ne hagyjuk már a menetrendszerű, decemberben érkező legújabb Star Wars filmet, Az utolsó Jedit sem, ami nyilván hatalmas világsiker lesz.

Apolló

Nem kizárt, hogy az Apollóban is fognak játszani a fenti hollywoodi blockbusterekből egyet-kettőt, de a belvárosi művészmoziban kicsit másként történik a filmek bemutatása, hiszen nem épp azok a filmek kerülnek ide, amikre jól esik megkajálni egy mázsa popcornt. Legfeljebb egy hónapra előre lehet tudni, hogy milyen filmeket vetítenek az Apollóban. Februárban a legnagyobb húzás mindenképp a Jackie lesz, mely egy nem mindennapi szemszögből mutatja be milyen volt az élete John Fitzgerald Kennedy elnök feleségének, miután férjét fejbe lőtték. Szerencsére az Apollóban minden hónapban felbukkannak olyan filmek is, melyeket korábban mutattak be, de mégis, sokan kíváncsiak rájuk hónapok elteltével is. Ilyen például a február közepén újravetített dél-koreai A szobalány is, amit látnia kell mindenkinek, aki szereti a trükkös történeteket tele fordulatokkal és az erotikus fogreszeléseket. De a következő hónapban láthatjuk még így az Érkezést is, ami az elmúlt évek legjobb scfi-fije!