Nagyon durva: karácsony és szilveszter is hétvégére esik

Idén egyetlen hosszú hétvégénk lesz már csak, Mindenszentekkor. Csalódnunk kell október 23-ban, a karácsonyban, és még a szilveszterben is, nem lesz nagy hétköznapi láblógatás egyik ünnep során sem. Viszont jövőre minden sokkal jobb lesz, ígérjük!

hirdetés

Valljuk be, ez az év hatalmas szívás volt, már ha azt vesszük, hogy nem voltunk túlságosan ellátva hétköznapokra eső piros betűs ünnepekkel és a pihenőnapokkal, ráadásul egy-két szombaton is melóznunk kellett, ami meg egy kínvallatással ér fel. Szomorúan gondolhatunk vissza az olyan 2016-os ünnepeinkre, mint vasárnapi munka ünnepére (ez totális nonszensz), vagy épp legutóbb a szombati augusztus 20.

giphy (15)
Nem fair ez az egész…

A mélyrepülésnek pedig nincs vége, idén ugyanis vár még ránk egy olyan október 23-a, amelyet vasárnap fogunk tölteni, így nem kapunk még egy külön ünnepnapot sem.

Ha idén még egy kiadós, 4 napos hosszú hétvégét akarunk, azt csak egyetlen egy alkalommal tudjuk családi összejöveteleken eltölteni, bár e hétvégének szomorú apropója van, mivel idén ezt Mindenszenteknek köszönhetjük, ami keddre esik majd.

giphy (12)
Boldog karácsonyt…

Ki is kell használni a november elsejét, mivel 2016-ban a szenteste szombatra fog esni, karácsony első napja pedig vasárnapra. December 26-a viszont hétfő lesz, nem mintha ez bárkit vigasztalna.

Botrányos ez az egész, és a legdühítőbb az, hogy nem tudunk kit hibáztatni…

Ami idén megy, az dühítő!
Ami idén megy, az dühítő!

Nincs ám vége, nehogy azt higgyék. Vissza van még egy szombatra eső szilveszter, és utána a vasárnapi január elseje, ami konkrétan agyrém, és legszívesebben bojkottálnánk a hétfői január 2-át.

Elegünk van 2016-ból
Elegünk van 2016-ból!

És akkor el is érkezett 2017. Már előre is Boldog Új Évet Kívánunk minden kedves olvasónknak, ugyanis, amilyen siralmasan osztotta a sors a semmittevéssel tölthető hétköznapokat 2016-ban, annyira lesz tele 2017 hosszú hétvégékkel.

Amikor rápillantunk a 2017-es naptárra...
Amikor rápillantunk a 2017-es naptárra…

Ráadásul a hétköznapokra eső pihenőnapokat nem kell szombaton ledolgozni, ami egyértelmű jele annak, hogy a dolgok mégis megtalálják a helyes utat. Na, de nézzük is, hogy mire számíthatunk, hiszen jó előre tudni ezeket a napokat, hogy szépen le tudjuk szervezni a szabadságainkat és a nyaralásunkat.

Jövőre minden jobb lesz...
Jövőre minden jobb lesz…

Március 15. szerdára fog esni, tehát a hét közepén lesz egy szabadságharc jegyében nyugisan eltölthető napunk, de így ugye nem jön ki hosszú hétvégére a dolog, amit azért kicsit sajnálunk.

Hosszú hétvégék! Hosszú hétvégék!
Hosszú hétvégék! Hosszú hétvégék!

Húsvéthétfő fél hónappal később jön 2016-hoz képest, április 17-re esik, így szokás szerint hosszú hétvégével vár.

A munka ünnepe, május elseje végre munkanapra esik, ráadásul hétfőre, szóval ez egy újabb hosszú hétvége lesz. Örülünk!

Végre, pihenhetünk!
Végre, pihenhetünk!

Pünkösd június 4-re és 5-re esik jövőre, ami vasárnap és hétfő (természetesen), ami egyet jelent egy újabb hosszú hétvégével.

Semmi sem tökéletes, 2017 sem lesz az, ugyanis augusztus 20. vasárnap lesz. Haladjunk is tovább, ezt egyelőre felejtsük el, van még időnk felkészülni erre a traumára.

Végre nem lesz 2016!
Nincs szombati meló!

Október 23. hétfőre fog esni, ami nagyszerű, de a sok háromnapos hétvégét elnézve lassan már azon kezdünk el idegeskedni, hogy hol maradnak a négynapos hétvégék? De ne legyünk telhetetlenek, örüljünk annak, amink van.

Tisztességes karácsonyi szünet jön!
Tisztességes karácsonyi szünet jön!

Mindenszentek jövőre szerdán lesz, ami azt jelenti, hogy a hét közepén őrült sorok lesznek a virágárusoknál, de legalább a koszorúkra és csokrokra várva sem kell dolgozni. Sajnos csak ezt az egy napot kapjuk meg, szóval 2-án, csütörtökön irány vissza gürizni.

Boldogan bulizhatunk át 2018-ba!
Boldogan bulizhatunk át 2018-ba!

Nincs is szebb karácsonyi ajándék egy négynapos hétvégénél! 2017-ben a szenteste ugyan vasárnapra esik, karácsony azonban – ebből kifolyólag – hétfőre és keddre, tehát rövid munkahétnek nézünk elébe, végre.

Szilveszter napja jövőre vasárnap lesz, ami lehetne jobb is, de legalább a hétfői január elsejével elúszik egy munkanap a másnaposság és a fogadalmak szellemiségében eltöltött első 2018-as héten.