Ők az éjszaka császárai?

Velük találkozhatunk a pécsi klubokban, az ő zenéjükre forognak a csípők, csattannak el a csókok – netán a pofonok – éjjel. A legjobb lemezlovasok Pécsről.

hirdetés

Dj Creeps – A 24 éves Bank Tamás a PTE műszaki karán informatikusnak tanul. A pécsi szórakozóhelyek közül járt már a GMC-ben, a Soho Dance Clubban, a V.I.P. klubban, a Rákban is, mostanság az Univ Lounge-ban játszik.

Creeps a techhouse műfaját űzi, ami elmondása szerint inkább lágyabb, igényesebb, könnyedebb zenei stílus. Kedvencei között van Marco Carola és Robert Dietz.

Tamás jellemzően ma már laptopról zenél, egy programmal a bakelitlemezek és a CD-k hangzását ötvözi, keveri. Tagja a Muzikarto lemezlovas csoportnak, és producerként is dolgozik.

Ned Manish – Balogh András 1988-ban született Pécsett, végzős hallgató a Pollack Mihály műszaki főiskolán. A zene kiskora óta az élete része, ezért amikor csak teheti zenével foglalkozik. 2006 környékén találkozott először az elektronikus zenével.

Egy jól sikerült házibuliban ismerkedett meg egy lemezlovassal és azóta havonta többször is a pult mögé áll. Creeps közreműködésével 2009-ben lépett fel először hivatalos rendezvényen Pécsett. Olyan house zenéket válogat össze előadásaira, amelyekben a techno és a minimal stílusjegyei is megtalálhatók. Elsődleges célja, hogy valami újdonságot adjon, és szereti a dinamikusabb zenéket.

Dj Albrecht – A 1973-as pécsi srác, Albrecht Zsolt a 1993-ban kezdte a szakmát, a balatoni forró éjszakákon zenélt először. Pécsett az Pécsi Est Caféban és a Cyrano Cafeban zenél, de bárhová szívesen ellátogat.

Ő napjaink zenéjét, slágerét adja bulikon, de helytől, felkéréstől is függ, hogy mivel szolgál.

A kedvenc stílusa azonban a latin house, soulful house, ám idehaza erre kevésbé van igény, mondja.

Dj Portugal – Szabó Ádám 25 éves, de már nyolc éve zenél, Pécsett pedig az elmúlt négy évben lehetett találkozni a klubokban, bulikban.

Jelenleg az egyetemi partikon szolgáltatja a talpalávalót a Pécsi Est Cafeban és a Cyrano Cafeban. Marketinget tanul a PTE közgazdaságtudományi karán, mellette azonban dolgozik. Elmondása szerint nem specializálódott egyetlen irányzatra sem, de kemény metált azért nem játszik. Elárulta azt is, hogy az elmúlt években egyre pörgősebb muzsikára van igény, ezért a mai trend kiszorítja a lassabb számokat, inkább elektronikus hangzás, így például az elektro house került előtérbe.

DJ Span – A siklósi születésű lemezlovas, Spanics Zsolt leggyakrabban Pécsen játszik, ám megyeszerte, sőt még Somogyba is hívják rendszeresen.

A 75-ös születésű dj havi hét-nyolc alkalommal lép fel immár a kilencvenes évek eleje óta.
– A közönség igényeit a legmesszebbmenőkig figyelembe veszem, de általában a napi slágerekre van a legnagyobb kereslet. Ha azonban kell, előkapom a régi bakeliteket is. Több ezer van a kilencvenes évekből.
És lássuk be, ez nem kevés.

Dj Csibo – A nyolcvanötös születésű Dj Csibo, azaz Jankovics Norbert általában a mainstream zenéket nyomja; rendszeresen dolgozik a Sörházban és a Trafikban, de bárhol vállal alkalmi fellépéseket a Dél-Dunántúlon; gyakran egyetemi bulik házigazdájaként jelenik meg mint lemezlovas.

Tíz éve foglalkozik zenéléssel.

Mind bakeliten, mind digitális platformon tolja a talpalávalót, de ahogy fogalmaz, ő már a CD-s nemzedék sarja, így leggyakrabban a Pioneerjét nyúzza az éjszakákban.

Star DJ – Kassai József, vagy ahogyan többen ismerik, Jozsó 1982-ben született.

A pécsi DJ főleg a Trafikban tolja a muzsikát, de országszerte hívják partikra, céges és családi rendezvényekre is.

Szereti a funkys zenéket nyomatni, de alapvetően saját stílusban szórakoztat, sokszor nyúl bele a számok tempójába is.

Szombatonként telt házas diszkókat csinál Pécs belvárosában. Szereti a saját pólóit!