Fényes látványosság lesz a tv-toronyból? + Videó!

Bár ma sem panaszkodhat látogatottsági mutatóival, városmarketing és turisztikai szempontból nagyobb szerepet szánnak a Pécs fölé magasodó tv-toronynak. Az elképzelések szerint éjszakánként színes fényjátékot szór majd a jövőben Magyarország legmagasabb épülete.

hirdetés

Kedden tartották annak a fényjátéknak a próbaüzemét, amely a tervek szerint a jövőben rendszeresen a tv-tornyon üzemelhet. A város azt szeretné elérni, hogy Pécs egyik legfontosabb jelképe, a közel 200 méter magas építmény új attrakciójával tovább bővítse a város látványosságainak számát.

– Azt szeretnénk, hogy fejlesztési forrásból új turisztikai attrakció jöjjön létre, s képes legyen párbeszédet kezdeményezni annak érdekében, hogy városarculati, turisztikai fejlesztéseiben érdekeltté tegyen piaci befektetőket, szponzorokat – mondta lapunknak Csizi Péter országgyűlési képviselő.

Tv-torony1

Azt sem titkolják, hogy a fényjáték alkalmas lehet szezonális látványelemek közvetítésére is.

Mint azt megtudtuk, a kedd esti tesztjellegű produkció csak a töredéke volt a majdani látványosságnak, hiszen ötször ennyi fény kibocsátására alkalmas berendezéssel vérteznék fel a tornyot a későbbiekben.

Csizi Péter arról egyelőre nem beszélt, hogy mikortól állandósulhat a keddi tesztüzemnél jóval nagyobb attrakció, de elmondta: a város célja, hogy a tv-torony és környéke is komoly fejlődésen menjen keresztül, ehhez pedig uniós forrásokat akarnak szerezni.

– A tervezés a keddi teszteléssel elindult, szeretnénk mielőbb kidolgozni egy átfogó javaslatot, hogy a megfelelő pályázaton sikerrel indulhassunk. Azt ugyanis látjuk, hogy a nyugat-európai városokban az ilyen létesítményekben rejlő lehetőségeket maradéktalanul kihasználják. Szerencsére az épület tulajdonosa, az Antenna Hungária is támogatja terveinket – tette hozzá Csizi.