Nem akármilyen kihívások várják a szórakozni vágyó pécsieket a városban és a város határában: több, felnőtteknek szóló – néha nem is olyan játékos – program van, ami mindig sokakat vonz. A Mecsextrém Parkot leszámítva összegyűjtöttünk pár olyan kihívást, ami próbára teheti a kalandvágyókat.

hirdetés
Uránia Mozi

A Military és Kalandpark a somogyi és vasasi elágazók között fekszik, Pécs keleti határában. A rengeteg ügyességi feladat mellett élménylövészet is van, igazi éles lőfegyverrel egy speciális pályán. A park akadályelemei között olyanok vannak, mint például a kúszófolyosó, kötéllétra, mászókötél, téglafal, gumisor. Igazi ínyencség a kalandorlelkületű pécsieknek!

Számos akadállyal várja a kalandpark a pécsieket (kép forrása: Facebook)

A Military Games tulajdonképpen egy verseny, amin ezekkel az akadályokkal kell megküzdeni több indulóval együtt. Május végén másodszorra rendezik meg ezt az eseményt Pécs határában.

Az Elite Challenge-ről már írtunk, és egy videó is készült a brutális kihívásról. A Magyar Honvédség egyik nyugalmazott alezredesének fejéből pattant ki a kegyetlen program: öt napon keresztüli brutális fizikai és szellemi megterhelés, étel- és alvásmegvonással fűszerezve.

Az Elite Challenge csakis a legbátrabbaknak való

Teljes mértékben katonai jellegű az Elite Challenge: a Magyar Honvédség Rohamlövész tanfolyamának és az USA Ranger iskolájának első öt napjának szelekciós programját öleli fel. Sokat elmond róla, hogy nagyon kevesen tudják ezt teljesíteni: a húsz-harminc jelentkező mintegy húsz százaléka.

A Crazy 5K egy nemzetközi verseny, ami tavasszal Pécsre is eljön: egy öt kilométeres futóversenyről van szó, ahol a pályát tíz gigantikus felfújható akadály tarkítja. Ezen a kihíváson is csúszni-mászni, ugorni kell.

Nemzetközileg is népszerű a Crazy 5K (kép és a kiemelt fotó forrása: Facebook)

A külföldön rendkívül népszerű kihívást április végén rendezik meg a Pécs-Pogányi Repülőtérnél. A Facebook-eseménynél óriási az érdeklődés, mert a fiatalabb korosztály is jól szórakozhat, és nem a teljesítmény a lényeg.

2013 óta él az újévi orfűi csobbanás szokása, ahol a legbátrabbak mártózhatnak meg a jeges vízben. A január első napjában megrendezett kihíváson egy hétméteres távot kell leúszniuk a résztvevőknek. Egyre népszerűbb a vad program, 2019 január 1-én már mintegy 150 fő ugrott vízbe Orfűn a Pécsi-tóba és még a fővárosból is érkeztek résztvevők. Videó természetesen erről a programról is minden évben készül.

Egyre népszerűbb az újévi csobbanás Orfűn