Pécs: Anya pénzt keres

Egy pécsi anyuka nyerte az Év Anyavállalata címet. Gellén Nóra két év alatt futtatta fel annyira internetes vállalkozását, hogy ma már országossá vált a hálózata. Több tízezer tagja van az online tanácsadással, programokkal és állásajánlatokkal tarkított portálnak. A 33 éves anyuka szerint aki akar, gyereke mellett is tud érvényesülni.

hirdetés

Több mint 80 indulója volt az Év Anyavállalata elnevezésű versenynek. A jelentkezők kivétel nélkül olyan édesanyák, akik gyermekük megszületése után vágtak bele vállalkozásukba. Sokan közülük kézműves tevékenységgel foglalkoznak.

A nyertes az Imami nevű információs weboldalhálózat kitalálója, Gellén Nóra lett, aki országszerte 26 kisgyermekes anyukának nyújt megélhetési lehetőséget. Mivel a pécsi és környékbeli édesanyák igen hamar megszerették az oldalt, Nóra úgy döntött, hogy máshol is érdemes lenne próbálkozni.

A sikeres anyuka!

Nóra internetes oldalát szerkeszti két gyermeke mellett. Az eredetileg 2010-ben megálmodott helyi portál mára – négy megye kivételével – mindenhol jelen van az országban.

– Az oldalon egy helyen találhatóak az iskolák, óvodák, bölcsődék, védőnők, szakrendelések, családi programok és más információk. Emellett ingyenesen használhatják a helyi online börzéinket, szakembereinktől (például tb-tanácsadó, jogász) kérdezhetnek, értesülhetnek a családokat érintő változásokról. Az „Anya pénzt keres” rovatunk is hasznos tanácsokkal látja el az érdeklődőket – mondta Nóra.

Hozzátette: első elismerése az Év Anyavállalata versenyen elért helyezés. Több ezren fejezték ki szavazatukkal, hogy elismerik, amit csinál. Az pedig, hogy az egyik telefonszolgáltató „Segíts másokon és magadon is!” pályázatának szakmai zsűrije is neki ítélte az első helyet, megerősítette abban: jó úton jár.