Pécsen is át lehet úszni a Balatont!

Balatonboglár, 2017. július 9. A nõi gyõztes Juhász Janka junior Európa-bajnok úszó (b), jobbra a férfi gyõztes, Kutasi Máté úszó a 35. Balaton-átúszás balatonboglári céljában 2017. július 9-én. A versenyzõk 5,2 kilométeres távot teljesítenek Révfülöp és Balatonboglár között. MTI Fotó: Varga György

Akkora ötlettel robbantottak a pécsiek a vizes világbajnokság után, hogy az úszótársadalom egy része bizonyára örömtáncot jár most. Úgy gondolták, hogy simán át lehet úszni a Balatont a Balaton nélkül is. A kezdeményezés zseniális, én már nyúlok is a bikinim után.

hirdetés

Lemaradtál volna az idei Balaton-átúszásról? Vagy féltél attól, hogy egy hatalmas harcsa bekapja a jobb bokádat, miközben tempózol? No para! A pécsiek mindig kitalálnak valamit! Most éppen azt, hogy simán megúszhatod a balatoni 5,2 kilométeres távot a városban is. Na jó, egyetlen szépséghibája azért van a történetnek: a Balaton nélkül.

Eredetileg Révfülöp és Balatonboglár között kell teljesíteni a távot, de Pécsett elég, ha kislattyogsz a papucsodban a Pollackra

A pécsi Pollack-strandon évtizedek óta úszó Rozmárok – így hívják magukat, mert annyit vannak a vízben – találták ki a kezdeményezést. A teljesítménykényszeres úszók pedig már kapva kaptak az alkalmon, nyolcan teljesítették is a távot.

Vidd el a gyerekeket is, max húzod magad után őket!

De most azokhoz szólunk, akik még bizonytalanok, és a nagy meleg ellenére sem kívánkoznak “pár hosszt” úszni:

  • szőlőcukorral, kólával frissítenek mindenkit, aki bevállalja a távot
  • mérik az idődet és figyelnek is rád, ha esetleg el akarnál süllyedni vagy ki akarnál jönni a partra pihenni
  • itt tuti mindent látsz a vízben, a szervezők szerint az ország legtisztább medencéje
  • fordulásokkal és elrugaszkodásokkal legalább 3-5 métert tudsz “csalni”, ilyen a Balcsiban nincs ugyebár
  • itt tuti nem fognak egyszerre 4-5 ezren úszni, jut elég időd és helyed a világmegváltó gondolatokra, miközben úszol
  • idősebb sportbarátok, figyelem! Már két 70 év feletti is teljesítette a távot!

Ja igen, amit nem mondtunk még: “csupán” 156 hosszt kell megtenni a Pollack Strandon, hogy megúszd a Balatont. Ez időben úgy 2-3-4 óra körül van (úszótehetségtől függően), de pár sörrel és hot doggal akár 5 órára is felkúszhat. Időlimit nincs!

Már nyolcan teljesítették is a távot, köztük két 70 éves

És hogy mi vár rád a célban?

Pólóval és persze csokival jutalmaznak amellett, hogy a karizmod kétszeresére nő, miután kijöttél a vízből. És még egy Pécsi Kesztyű Múzeum-belépőt is kapsz.

Szóval hajrá Pécs, ússzátok meg a Balcsit itthon!

A pécsi Pollack Strandon egészen nyár végéig lehet Balcsit átúszni. De bővebben az esemény Facebook-oldalán is tájékozódhattok!

Ha megúsztátok a távot, küldjetek fotót magatokról! Izgatottan várjuk, mi sül ki belőle!