Pécsi hölgy a legbrutálisabb K-1-es

Egy pécsi hölgy sikerének tapsolt Európa. Brunner Boglárka olasz ellenfelét legyőzve lett Európa-bajnok K-1-es, Ankarában.

hirdetés

Tavaly a macedóniai világbajnokságon ugyan lecsúszott a dobogóról, idén azonban annak legfelső fokára állhatott. Brunner Boglárka három győztes mérkőzéssel hozta el az EB aranyérmet Törökországból.


A fiatal lány hatalmas sikeréről azonban szerényen nyilatkozott: „Fejlődnöm kell még nagyon sok mindenben. Visszanézve a meccseket, számtalan hibát látok, aminek a kiküszöbölésére igyekszem több időt és energiát fordítani, hogy még eredményesebb legyek. A férfiaknál jóval kevesebb lány űzi ezt a sportot, de nálunk is vannak kemény küzdelmek, a mi meccseinken is elcsattannak nagy pofonok.”

A K-1 Japánból származó küzdősport, a karate, a kung-fu, a kick-box és a taekwondo ötvözete. Ez nem egy újabb harcművészet, hanem egy összefoglaló szabályrendszerű viadal, ahol ökölvívó ringben meccselnek a sportolók. A profi ökölvívás mellett ma a K-1 a világ legnézettebb küzdősportja.

[frame]

A harcosok klubja

Brunner Boglárka tizenhárom éves kora óta űzi ezt az igencsak férfias sportágat. Jelenleg Zágrábban egyetemista, de így is szívósan készül. Családjától egyébként nem áll távol a harcművészet. Bátyja, Brunner Tihamér kétszeres amatőr muay-thai világbajnok, a magyar K-1 Nagydíjon pedig többször a döntőig menetelt. A testvérpár a volt Jugoszlávia tagköztársaságaiba jár meccsrutint szerezni. Ezek közül több a leukémiás gyermekek gyógyítására szervezett adománygyűjtő jótékonysági gála. [/frame]

 

  • Ez a csaj!

    … nemcsak erős, perfekt horvát és iszonyat türelmes! Köszi 😉