Újra támad a pécsi ketrecharcos

Makai az Államokban

Mint azt nemrég megírtuk, Pécs ketrecharcos büszkesége, Makai Renátó hat profi küzdelem után eljutott arra a szintre, hogy a világ leghíresebb ketrecharcos csapatával edzhetett az Egyesült Államokban. A legújabb hírek szerint pedig Makai jó úton halad az amerikai siker felé, megvolt első profi meccse is, és ha így folytatja, még sok követi majd. Ja, és közben az Éjjel-nappal Budapestben is megvillantja tudását!

hirdetés

Makai Renátó 9 éves kora óta sportol, szinte az összes létező harcművészeti ágban kipróbálta már magát, legyen az aikidó, dzsúdó, boksz, thai boksz, brazil dzsicu, vagy épp a grappling. A harcművészetek impozáns sorától pedig egyenes út vezetett a kevert harcművészetekig (Mixed Martial Arts, más néven ketrecharc), hiszen elmondása szerint itt tudott technikailag igazán kiteljesedni. Ez érezhető abból is, hogy hat profi ketrecharc-meccsből négyet meg is nyert, ezek közül pedig egyet úgy, hogy az ellenfél, miután a mérlegelésnél meglátta, nem állt ki ellene.

Makai a Thunder Valley kaszinóban
Makai a Thunder Valley kaszinóban

Makai még idén, április első felében a világ két leghíresebb MMA csapatával, az American Top Teammel és a Blackzilians-szel is edzett. A két ketrecharcos sztárcsapat közül pedig a Blackzilians volt az, akik miután szemügyre vették és kielemezték Makai teljesítményét, szerződést is ajánlottak neki, amit ő természetesen el is fogadott. Ahhoz azonban, hogy a ketrecharc élvonalába kerüljön (ez az UFC, az Ultimate Figthing Championship), le kell még nyomnia pár meccset, ezért Makai a nyárra visszautazott az Egyesült Államokba.

Ilyen egy ring a kaszinóban
Ilyen egy ring a kaszinóban

Először New Yorkba, majd onnan New Jersey-be mentek, kizárólag kapcsolatépítési célokkal. A dolog jól is sikerült – mondta lapunknak a ketrecharcos –, hiszen sikerült leszerződniük a New Jersey-ben rendezett MMA gálára, ami az Egyesül Államok ketrecharcosainak egyik legnagyobb és legkeményebb eseménye.

Makai és ellenfele, akitől kikapott
Makai és ellenfele, akitől kikapott

Ezután a következő úti cél a kaliforniai Sacramento volt, ahol a híres Thunder Valley kaszinóban megrendezett Gladiator Challenge-en vett részt, itt került sor az első amerikai meccsére is. A több mint 4000 nézőt vonzó profi ketrecharc-eseményen való részvétel már önmagában hatalmas dicsőség, épp ezért Makai nem is keseredik amiatt, hogy ezt a meccset elvesztette. Egy MMA mérkőzés kimenetele sok mindenen múlik, némileg a szerencsén is – mondta. Az történt ugyanis, hogy akivel Makai eredetileg küzdött volna, az visszalépett, ugyanis a pécsi harcosról készült felvételek alapján azt mondta, hogy ezt inkább ő nem vállalja. Ezután Makai kapott egy olyan ellenfelet, akiről nem tudott sokat, és nem is volt rá felkészülve. A vereség azonban nem számít sokat karrierje szempontjából, ugyanis teljesítménye alapján az októberben megrendezett újabb gálára is meghívták.

Az Éjjel-nappal Budapest új sztárja
Az Éjjel-nappal Budapest új sztárja

Itthon sem állt meg az élet Makai számára, hiszen leszerződtette a HFC (Hungarian Fighting Championship), akik idén szeptemberben már címmérkőzést is játszatnának vele. Ha ezt a mérkőzést hozni fogja, akkor mehet a hazai bajnoki övért, amit reményei szerint meg is szerez majd.

A hazai pankrátor-sportban is megvetette a lábát a pécsi harcos, ugyanis leszerződött a HCW-vel is (Hungarian Championship Wrestling), tehát a közeljövőben már nem csupán ketrecharcosként fogja legyűrni az ellent, hanem magyar pankrátorként.

Makai végezetül elmondta, hogy továbbra is dolgozik azon, hogy ketrecharcosi és pankrátori hátterével elhelyezkedhessen a filmiparban is, statisztaként, vagy mellékszereplőként. Ezen az úton pedig nagyon jól halad, ugyanis nemrég aláírt egy decemberig szóló szerződést az Éjjel-nappal Budapest című tévéműsorral, amelyben egy motoros banda vezérét alakítja.