Pécsre hozná Flo Ridát

Talán nincs is olyan pécsi, aki ne vett volna részt egy általa szervezett eseményen vagy koncerten. Sok középkorúnak ő hozza el évről évre Zoránt, a Neotont, fiatalnak Zsédát, a legkisebbeknek az Alma együttest. Interjú Trubics Zoránnal! 

hirdetés

 

Igaz, hogy az egyik legfelkapottabb rapzenészt, Flo Ride-t akarod Pécsre hozni? 

Talán a Boney M és Chris Norman Pécsre csábítása is erőt adott, de valóban, felvettem a kapcsolatot Flo Rida impresszáriójával és a reményeim szerint valamikor jövőre összejöhet egy nívós pécsi fellépés. Dolgozom az ügyön.

Harminc éve szervezel koncerteket a városban. Budapestre már nem fértél be?

Soha nem mennék máshova, a fővárosba meg végképp nem. Szuper csapatom van itt a segítőimmel, a hostess lányokkal, biztonságiakkal együtt. Imádom Pécset és Baranyát, s a legtöbb esetben ide is el lehet hozni a nagy neveket.

Haverock?

Koncz Zsuzsa, Zséda, a Neoton és a többi fellépő nem húzza a száját, hogy több száz kilométert kell utazniuk? 

Hidd el, megőrülnek a városért a csillagok is. Tipikusan nem a kétórás koncertekre szoktak jönni, hanem napokig maradnak a nagyobb nevek is; szerencsére legtöbbjükkel baráti a viszonyom, így a városnézések mellett még beiktatunk néha egy kis baranyai körutat vagy villányi pincelátogatást is.

Eredetileg állatorvos akartál lenni. Hogyan jött a szervezősdi? 

Mindig is vonzott a természet, az állatvilág, így egészen más irányban indult el az életem. Egészen addig tartott ez, amíg valósággal bele nem szerelmesedtem a V’ Moto-Rockba és Demjén Rózsi hangjába. Később létrehoztam egy V’ Moto-Rock klubot Pécsen a Ságváriban; volt, hogy kétszázan voltunk. Rózsiék többször lejöttek hozzánk, s közelebbi kapcsolatba kerültem vele, egy idő után azon kaptam magam, hogy koncerteket szervezek nekik, majd másoknak.

Annak idején mintha nagyobb sztárok lettek volna. Gondolom, azért még mindig megéri csinálnod.

Jól kell ismerni az embereket, azt, hogy mire kíváncsiak, s nem árt minden réteget megcélozni. Ha okosan, jól csinálja az ember, akkor megéri. Igyekszem úgy megválogatni a fellépőket, a helyszíneket, a belépődíjakat, hogy sikeres legyen a produkció.

Elvileg válság van, érződik ez a koncerteken is?

Mindig volt, s mindig lesz arra pénz, hogy – ha csak két órára is – kiszakadjanak az emberek a hétköznapokból. A pécsiek ráadásul szeretnek jókat bulizni, ugranak olyan jól bevált nevekre, mint Halász Judit, Demjén, Hobo, Csepregi és a társai.

Kiket szervezel Pécsre mostanában?

November elején a gyerekek által régóta várt Kaláka Trió lesz itt Gryllus Vilmossal, a hónap közepén a klasszikus Zorán-koncerttel lepjük meg a pécsieket az orvosi aulájában. Az évvégi koncertek között karácsony és szilveszter között végre itt lesz a Csík Zenekar és Hobo egy koncerten. Ezt követően érkezik a Szinetár-Bereczki páros, majd szilveszter előtt egy nappal a Neoton ad szuperkoncertet egy világsztár vendégszereplésével. Februárban ismét jön az Alma, március 15-én a Bikini 30 éves jubileumi koncertsorozata ér Pécsre, és így tovább.

Ha nem jön össze Flo Rida… Akkor ki lenne a nagy álom?

– U2. Lehet, hogy álom marad, de megpróbálom megvalósítani. Jól jönne egy szuperkoncert…

  • Géza

    A riportalany neve miért nem olvasható a ciikkben?

  • Jesus

    Ismét egy felsz.pó cikk, ezúttal a Fidesz házi rendezvényszervezőjéről..brávó. Azt miért nem kérdezte meg a tisztelt cikkíró, hogy ugyan miért kapja meg fél áron a Zoránka a Sportcsarnokot mondjuk a Bencze Attila koncertjeihez képest? Mi indokolja az 50%-os árkedvezményt?
    Csak nem ugyanaz az eset, mint a Murphy’s Pub tulajának esetében?
    És azt is megkérdezhette volna, hogy a város miért támogatja egy profitorientált cég rendezvényeit, amelyik amúgy belépőt szed a résztvevőktől – akkor, amikor sok más, esetleg fontosabb dologra pedig nem jut forrás?