Vidám piknik teszi még élhetőbb várossá Pécset

Idén a Zsolnay Piknik a lazulás mellett sztárfellépőket és finom falatokat is ígér. A három napos kavalkádot péntek délután buborékeregetéssel nyitották meg. 

hirdetés

Igazi tavaszi zsongás várja azokat, akik a hétvégén a Zsolnay Kulturális Negyedbe látogatnak.

A fűben heverészéshez pokrócot, az olvasáshoz könyvet is kapunk

– Pécs egy élhető város, de amióta a Zsolnay Kulturális Negyed olyan rendezvényeknek ad otthon, mint ez a piknik, azóta ez a mondat még jobban megállja helyét – hangsúlyozta Páva Zsolt, Pécs polgármestere a megnyitón.

Páva Zsolt: Pécs a Zsolnay Kulturális Negyeddel még élhetőbb város lett

A három nap alatt fellép többek között Fábián Juli és a Kozma Orsi Quartet, de családi programokból, színházi előadásokból és kézműves foglalkozásokból sem lesz hiány.

– A békebeli piknikek hangulatát szeretnénk feleleveníteni a rendezvénnyel. Szép időben, kellemes környezetben szórakozhat a család, ráadásul a közel 60 program közül biztosan mindenki talál neki tetszőt – mondta el Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

A nagyszülőket is el lehet hozni szórakozni egy kicsit!

A jazzrajongók számára kihagyhatatlannak tűnik a Kozma Orsi Quartet koncertje, ugyanis a csapat különleges best of koncerttel érkezik Pécsre. Izgalmasnak ígérkezik a Jazzkívánságműsor című produkció, amelyen a Sárik Péter Trió Szőke Nikolettával a legkülönbözőbb műfajú dalokat jazzben adja elő. A muliinstrumentalista Frenk zenekara idén megújult formában tér vissza egyedi hangulatú előadásával. Világzenét csempész a piknikhangulatba a Tárkány Művek, és bemutatkozik a jazz-folk területéről jól ismert Dresch Mihály vonós kvartettje is. A fesztivál két kiemelt programja a Budapest Bár valamint a Budapest Klezmer Band koncertje, akik Tompos Kátyával lépnek színpadra. A Zsolnay Piknik ezt a két előadást leszámítva ingyenes.

Aki részletesebben is utánanézne a programoknak, megteheti a honlapon vagy a közösségi oldalon is.

Kézzel készült termékekből sincs hiány

Az érdeklődők bepillanthatnak a kulisszák mögé, ugyanis a PTE Művészeti Kara megnyitja műtermeit, hogy minél többen megismerhessék az ott zajló munkát. A kreativitás és az alkotás idén is kiemelt szerepet kap, lesznek kézműves foglalkozások, “Elektronikai bütykölde”, gyöngykészítő műhely, stop motion workshop és Kispék Műhely. A sportok kedvelői részt vehetnek a gerilla jógán vagy kipróbálhatják a petanque-ot.

A Bóbita Bábszínház Az ördögszántotta hegy című gólyalábas, óriásbábos szabadtéri játékán kiderül, hogy miért szántotta fel maga az ördög a Villány melletti Szársomlyó hegyet. A társulat előadásában látható lesz a Hamupipő című produkció, és a legkisebbekre is gondolva egy csecsemőszínházi előadás. Vasárnap Első puszi címmel tart interaktív zenés bábjátékot Takáts Eszter és Juhász Kristóf.

Tavaly közel hatezer látogató vett részt a Zsolnay Pikniken. Sokan felkészülve, fonott kosárral, pléddel és egyéb kellékekkel érkeztek, ugyanakkor idén is ingyenesen lehet pokrócot kölcsönözni.