Plakátkiállítással ünneplik Pécsen a Közlekedési Kultúra Napját

Hazai kezdeményezésre immár hetedszer rendezik meg „A Közlekedési Kultúra Napja” eseményt országszerte. Pécsett plakátkiállítás várja az érdeklődőket a Kossuth téren május 11-e és 18-a között, melynek témája a biztonságos közlekedés.

hirdetés
Uránia Mozi

Ez az időszak kiváló alkalom arra, hogy különböző rendezvényekkel, előadásokkal, programokkal – idén a járvány miatt online – ráirányítsák a figyelmet a közlekedés sokszínűségére, technikai vívmányaira, a biztonságtudatos, toleráns, egymásra odafigyelő közlekedési magatartás fontosságára a közúti, a vasúti, a vízi és a légi közlekedés területén – írja a KTE Baranya megyei Területi Szervezete lapunkhoz eljuttatott közleményében.

2015 óta több mint 100 szervezet csatlakozott Magyarországon az eseménysorozathoz.

(Valamint vannak külföldi partnerrendezvények is, ezekről részletes információ ide kattintva olvasható.)

Az országos rendezvényekhez kapcsolódóan a KTE Baranya megyei Területi Szervezete is megünnepli a Közlekedési Kultúra Napját. Ennek keretében Pécsett, a Kossuth téren május 11-től 18-ig „A biztonságé az elsőbbség” című plakátkiállítást láthatják az érdeklődők.

A kiállítás 17 plakátjának üzenete az, hogy legyen minden nap a kulturált közlekedés napja, figyeljünk a biztonságunkat szolgáló eszközök használatára, gondoljunk az ittas vezetés veszélyeire, következményeire – közlik a szervezők.

Minden nap fontos a biztonság

Az esemény fővédnöke Péterffy Attila, Pécs polgármestere, védnöke dr. Gulyás Zsolt dandártábornok rendőrségi tanácsos, Baranya megye rendőrfőkapitánya. A rendezvény szervezője a Közlekedéstudományi Egyesület Baranya Megyei Területi Szervezete.

A szervezők bíznak abban, hogy az idei közlekedésnapi rendezvények újabb építőkövei lehetnek a hagyományteremtésnek.