Rockmaraton fashion show

Tegnap kezdődött a csápolás Malomvölgyben, mi pedig úgy döntöttünk, kinézünk a fesztiválra, hogy a sok rocker és punk között megkeressük a szerintünk legcsinosabb, legvagányabb, legextrémebb sérókat és szereléseket. Mindenkitől azt kértük, meséljen általánosságban az öltözködéséről és arról, szerinte mi a legmenőbb viselet a malomvölgyi fesztiválon. A tanulság: “Nem tudsz túl hülyén kinézni.”

hirdetés

Veronika (17), első Rockmaraton:

“Máskor is szoktam így öltözködni, de inkább csak alkalmanként. Itt azért jobban elengedem magam, úgy érzem, a Rockmaratonon nyugodtan, kényelmesen viselhetek extrémebb ruhadarabokat is. A bakancsomat rengeteget hordom, csak nagy melegben hanyagolom. Ugyanígy a fekete színt is elhagyom kánikulában, ilyenkor színes topot veszek fel, amit felvarrókkal díszített farmermellénnyel kombinálok. Szerintem a színes hajú fiúk és lányok és a szakadt holmik a legmenőbbek itt a fesztiválon.”

rockmaraton divat2

Venszi (28), harmadik Rockmaraton:

“A hétköznapokban is így öltözöm, mindenhova így járok. A hajam is mindig színes, de a Rockmaratonra frissen festettem; mindig más színt választok, és a barátom szokta megvenni a hajfestéket. Most már annyira nem ragaszkodom a feketéhez, mint régen, sok színes cuccom is van, de azért néha szeretek talpig feketében megjelenni. 12 éves korom óta így sminkelem magam, ez nem változott, inkább csak javult, mióta megtanultam a füstös technikát. Sajnos a bakancsom régi és repedezett, ezért azt otthon hagytam, mert nem akartam, hogy teljesen tönkremenjen egy nagyobb eső miatt. A Rockmaratonon a feltűnő dolgok a legmenőbbek, nekem is van egy köpenykém, Szupervenszi felirattal.”

rockmaraton divat3

Dini (24), kilencedik Rockmaraton:

“Hasonlóan öltözöm a hétköznapokban is, a hajam is színes szokott lenni, de most frissen festettem be a fesztiválra. A ruhám azért valamivel szolidabb szokott lenni, a párom ki se engedne így az utcára, de itt belefér ez a szerkó is. Vannak színes cuccaim, de nem jellemző. Pesti vagyok, alapvetően rockboltokban szerzem be a ruháimat, de fehérneműboltban is vannak olyan darabok, amit más csak otthon hord, nekem viszont megfelel az utcára is. Nem szoktak megszólni, inkább vicces élményeim vannak: múltkor két néni összesúgott a villamoson, én megkérdeztem, tőlük, hogy nem tetszik a bakancsom? Mire az egyikük: á, én már öreg vagyok az ilyesmihez! Szerintem nincs se menő, se ciki dolog az öltözködésben a Rockmaratonon. Nem tudsz túl hülyén kinézni, itt bármi lehetsz, ez egy nagyon szabad fesztivál.

rockmaraton divat4

+ A punk fiú

“Így járok az utcán is, nem zavar, ha megnéznek, szeretek kitűnni a tömegből.”

rockmaraton divat5

[note]

A kiemelt képen látható extrém arcok egyébként Budapestről jöttek a fesztiválra és elmondásuk szerint a hétköznapokban is így járnak, kivéve a munkahelyüket. De egyébként teljesen átlagos náluk a vastag talpú bakancs és a középkorra hajazó kicsit vámpíros szerelés. Mi nagyon csíptük őket is![/note]