Rohamosztagos sisakkal segítenek a beteg Gáborkának

Gáborka anyukája szerint az erő ott van a kisfiúban!

Hinterdorfer Gáborka hét éve küzd daganatos betegséggel, most viszont egy igazi rohamosztagos siet a segítségére. Dukovits Krisztián, a Tettye Forrásház Zrt. műszerésze gondolt egy nagyot, és készített egy olyan rohamosztagos sisakot, amit bárki megnyerhet, aki Gáborka javára tombolát vásárol.  

hirdetés

A most 11 éves kisfiú 4 éves korában került először kórházba áttétes, rosszindulatú mellékvese-daganattal. Akkor szinte mindent megpróbáltak, hogy mosolyt csaljanak a kisfiú arcára.

– Mikor kiderült, hogy az óvodai farsangon nem vehet részt, az egész családdal beöltöztünk Star Wars-szereplőknek, felvonultunk a lakásban, majd fénykardoztunk Gáborka nagy örömére. Ezután minden ajándék a családtól, barátoktól Star Wars-os volt – mesélte a kezdeteket a beteg kisfiú anyukája, Darabos Edit.

Gáborka anyukája szerint az erő ott van a kisfiúban!
A Star Wars ad erőt Gáborkának

Akkor a kezelések komoly javulást hoztak, de a betegség pár év múlva ismét kiújult, és még agresszívebb formában tért vissza. A küzdelmet a kisfiú életéért már nemcsak Pécsen, hanem Budapesten folytatták tovább az orvosok. A sok héten át tartó kezelések alatt egyetlen vigasza volt a kisfiúnak, hogy a kórházban találkozhatott azzal a csoporttal, akik Star Wars-szereplőknek öltöztek. A fiú rajongása és az úgynevezett 501-es Légióval való találkozás új erőt adott a daganatos beteg kisfiúnak.

– Gáborka nagyon várta ezt a találkozást, izgatottan készülődött, hogy majd kardozik Darth Vaderrel – mondja Edit.

A rohamosztagosok viszont nem tétlenkedtek

– Gáborka igazi rajongó és az erő szó szerint vele van, hiszünk a felépülésében – meséli az egyik rohamosztagos, Dukovits Krisztián, aki a Tettye Forrásház Zrt. műszerésze. Krisztiánt a klinikáról keresték meg, mert tudták róla, hogy saját maga is gyárt Star Wars-szereplőket. A két rajongó, Krisztián és Gáborka így gyorsan megtalálta a közös hangot és el is határozták, hogy nem tétlenkednek.

Az ország valamennyi gyermekklinikáján megfordulnak
Az ország valamennyi gyermekklinikáján megfordul a CosHelp csoport

Star Wars-rajongók, figyelem!

Krisztián egy saját készítésű, teljesen egyedi rohamosztagos sisakot gyártott, amit majd a május 27-én a pécsi Expo Centerben tartandó pécsi gyereknapon sorsolnak ki azok között, akik tombolát vásárolnak. A tombola ára 1000 forint, a befolyt összeget felajánlják Gáborka családjának, hogy azt a kisfiú ápolására, gyógyítására tudják fordítani.

A gyűjtésről bővebben a közösségi oldalon is lehet olvasni.

Dukovits Krisztián nemcsak gyártja, hanem segít is a rohamosztagos sisakokkal
Dukovits Krisztián nemcsak gyártja, hanem segít is a rohamosztagos sisakokkal

Mindig van kin segíteni!

Az 501-es Légió ötlete Amerikából indult el, de mára már szinte nincs olyan ország, ahol ne lenne ilyen helyőrség. Star Wars-rajongókat fog össze, akiknek céljuk a jótékonykodás. Emellett egyébként létezik egy úgynevezett CosHelp csapat is, akik film- és rajzfilmhősöknek beöltözve látogatják a beteg gyerekeket.