Svájciak festenek a pécsi állatmenhelyen

Egy svájci székhelyű világszervezet figyelt fel a Pécs-Somogyban működő állatmenhelyre. A Susy Utzinger alapítvány megállapította, hogy országosan is kimagasló munkát végeznek itt, ezért idén egy teljes kennelsor felújítását ők állták.  

hirdetés

Az állatmenhely szégyenfoltjának is nevezték azt a 21 éve épült kennelsort, ahol a felnőtt kutyák az örökbefogadásra várnak. Most ezt a részt vették kezelésbe a svájciak.

A 18 felújított kennel 30-35 kutyának ad új otthont

– Másfél évvel ezelőtt kerültünk kapcsolatba velük, most kértek tőlünk egy listát, hogy melyek azok a dolgok, amiken szeretnénk változtatni – mondja Farkas Tamás, a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület vezetője.

Már nagyon szerettünk volna ezen a kennelsoron változtatni, ezért most egy álmunk is valóra vált – tette hozzá a menhely vezetője.

Susy Utzinger, svájci újságíró is ecsetet ragadott, hogy a pécsi önkéntesekkel együtt segítsen az állatmenhelyen
A Susy Utzinger  alapítvány szerte a világban segít az állatokon. Egy svájci újságíró hölgy alapította, aki maga is részt vesz a felújításokban. Legutóbb Egyiptomban hoztak létre egy teveotthont a sivatagban.

– Magyarországon az alapítvány huszonkét szervezetet támogat menhely-fejlesztéssel, adományokkal, ivartalanításokkal vagy ezek mindegyikével. A magyar menhelyeket éppen ezért már régóta monitorozzuk, de a Pécs-Somogyban található telepen zajló munkát országosan is kimagaslónak és követendőnek találtuk. Ezért is jöttünk segíteni – mondta Mészáros Gabriella magyarországi képviselő.

Megújult a 6 nm-es kifutó

A mostani felújítás nemcsak esztétikailag dob sokat a kennelsoron, hanem nagyban hozzájárul a kutyák ellátásának, higiéniájának és körülményeinek javításához.