Szétment Pécs legeslegjobb zenekara

A művészek tudni, hogy ki írta róluk a szócikket

Szomorú hírt kell közölnünk: nem mostanában lesz látható Pécs belvárosában a világhírű Csoki & Hipo duó. Csoki ugyanis Szombathelyre költözött, ami érzelmileg igencsak megviselte a művészeket. A jó hír viszont az, hogy a dalszerzéssel a nyilvánvaló földrajzi korlátok ellenére sem hagytak fel. Sőt, nemsokára egy tévés tehetségkutatóban is drukkolhatunk a srácoknak.

hirdetés

Tragédia történt Pécs kulturális életében, ugyanis a pörgős helyi könnyűzenei színtér egyik legmeghatározóbb zenekara, a városközpont éjszakáiban pszichedelikus gerillabulikkal sokkoló Csoki & Hipo tagjai eltávolodtak egymástól. Mármint konkrétan, földrajzilag. Csoki Szombathelyre költözött, ott húzza az igát, Hipo pedig maradt Pécsen. De vajon ez a szétválás mennyire hat majd ki a zenekar kreatív munkásságára? Van okunk gyászolni, vagy inkább bízzunk egy szebb jövőben?

A korábban készült videós anyagunkban számos érdekességet elárultak magukról: 

Csoki lapunknak elmondta, hogy megviselte a szakítás, és ugyan hiányoznak neki az intenzív pécsi partik, és szomorúbb is így az élete, de a körülmények ellenére nem kell megijednie egyetlen rajongójuknak sem, mivel a közönségük szeretetét érezve továbbra is együtt fognak zenélni, csak éppen kicsit körülményesebben.

Már nincsenek így összenőve
Már nincsenek így összenőve

Hipo sem rejti véka alá, hogy nagy csapás ez a zenekar életében, mivel így csak pár havonta tudnak összefutni Csokival, ebből kifolyólag pedig „az éjszakai város dzsungelében csapott partik is takaréklángon égnek”, mondta a duó pécsi fele.

Művészek maguk között
Művészek maguk között

A védjegyükké vált meredek maszkos bulik így csak fele-fele jelleggel zajlanak. Csoki Szombathelyen „fejti a vasércet” és meló után ölti magára partiálarcát, mondta Hipo, aki szintén egyedül hívja táncba a pécsieket. Hozzátette: a helyzet nagyon szórakoztató, hiszen így sokan hiszik azt a szombathelyiek és a pécsiek is egyaránt, hogy a Csoki & Hipo egy zenész projektje, akinek van egy képzeletbeli barátja.

A hírnév felé vezető úton
A hírnév felé vezető úton

Hipo is megerősítette, hogy a duó továbbra is aktív maradt, az interneten keresztül kommunikálnak, küldözgetik egymásnak a dallamokat, zenei témákat és dalszövegeket. Így egy kicsit lassabb ugyan, de működik, mondta a zenész. Nemsokára elkészül három új daluk is, amelyeket nemsokára nem is akárhol láthatunk és hallhatunk, hiszen a pécsi együttest nemrég felkeresték az RTL Klub Hungary’s Got Talent című tehetségkutató műsorától azzal a kéréssel, hogy szerepeljenek az előválogatóban, ahonnan be is jutottak az első fordulóba.

Csoki szerint a sikerük titka az volt, hogy a zsűri „nem tudta figyelmen kívül hagyni sztárságukat”. Hipo ehhez csak annyit tett hozzá, hogy minden erejüket a produkcióba fektették, de „még így sem tudták annyira kiütni a biztosítékot a zsűriknél, hogy kiessenek”.

Hipót egyébként legközelebb például az október 30-i Vágtázó Halottkémek-koncert előtt, alatt és után fogja csapatni, szóval aki bulizna olyan klasszikusokra, mint például a Zokniszandál, az nézzen le az Est Caféhoz. Emellett pedig a fiatal pécsi költő és slammer Bánki Beni következő estjén is megmutatja majd, hogy mit tud.

Ez pedig a tehetségkutató előzetese, amelyben szinte érzékelhetetlenül röviden, de ott vannak a srácok.

Dombi és Balázs túl sok olyan produkciót látott, amit nem lett volna szabad… Hamarosan te is átélheted: Hungary’s Got Talent az RTL Klubon! #gottalenthu

Szerző: Hungary’s Got Talent2015. szeptember 12.

 • Imre

  Ez lenne Pécs legeslegjobb zenekara?Az a zenekar, amelyik csak van, de nem zenél, az olyan, mint a szél, ami nem fúj. Vagyis valójában nincs is.

 • halukapitány

  Hát az AC/DC például eredetileg egy Csoki & Hipo tribute zenekarnak indult.

 • Hammer Head Bang

  Mekkora tragédia! 😀
  Még csak nem is hallottam róluk e cikk olvasása előtt.