Szexi Európa-bajnok a sportiskola élén

Hét évvel ezelőtt még versenyzett, aktív sportpályafutás végeztével edzősködni kezdett aerobik egyesületeknél. Testnevelő tanári diplomát szerzett és szakedző lett. A csinos fiatal hölgyet, Réfi Esztert a minap nevezték ki a Pécsi Sportiskola élére.

hirdetés

– A legfontosabbak a gyerekek – kezdi a sportiskola új vezetője, aki nem kis feladatot kapott: neki kell koordinálnia tizennégy szakosztály edzőinek munkáját, közvetve így több mint ezer sportolót felett bábáskodik.

Réfi Eszternek korábban lehetősége nyílt a PTE-PEAC Aerobik Szakosztályának megújulásában részt venni, hiszen mind tanulmányai, mind versenyzői pályafutása jelentős része ehhez a sportághoz köthető. A Pécsi Sportiskola új vezetője kihívásnak tekinti posztját, de edzői tevékenységét sem hanyagolja el. Fő célja az aerobik sportág népszerűsítése, valamint versenyaerobik utánpótlásának nevelése.

– Folyamatos önképzés mellett igyekszem legjobb tudásom szerint dolgozni, és egészséges, boldog, sikeres sportolókat nevelni – mondta Réfi Eszter.

A két feladat: az edzősködés és egy intézmény vezetése nem választható el egymástól. Az egyesületi típusú sportiskola ugyanis leginkább a felnőtt csapatok utánpótlását adja. Az új vezető céljai között szerepel a létszámbővítés, más sportágak bevonása, valamint több hazai rendezésű verseny biztosítása, s az, hogy a sportiskolás gyerekek a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. létesítményeiből minél többet használhassanak.

Az utóbbi időben javultak a körülmények a sportiskolásoknál, miután a PSN Zrt. keretein belül működik az intézmény. A szakosztályok a váltás után több mezt, melegítőt és labdát vehettek, javultak a versenyeztetési lehetőségek, és az utazási költségeket sem a szülőknek kell fizetniük. Mindez annak köszönhető, hogy száz százalékban önkormányzati tulajdonban lévő cég a társasági adókedvezményből befolyt összeget az utánpótlásra fordítja.

  • swim

    sok sikert a munkahoz!

  • Azsiaia dakota főnök

    egy-két menetet kibírna az ágyba a kis cafka?