Sztojkovics Éva: „Imádom ezt a várost”

Sorozatunkban úgy mutatjuk be a pécsi városházi képviselőket, ahogyan még nem ismerhették őket. Megtudhatjuk, mit szeretnek a városunkban, mivel foglalkoznak szabadidejükben, vagy éppen mire költenék a pénzt, ha nyernének a lottón. Sztojkovics Évát (Fidesz-KDNP) kérdeztük.

hirdetés


-Melyik a legkedvesebb emléke, amely Pécshez kötődik?
-1992-ben nyertük meg első vidéki csapatként a női kosárlabda-bajnokságot a PVSK-val. Már a döntő előtt állandó beszédtéma volt a városban a csapat, latolgatták az esélyeket, amikor pedig közel hatezer ember előtt a csarnokban győztünk, az fantasztikus volt. És a gyönyörű emlékeim között vannak azok az ünnepek is, amikor később a bajnoki címeinket a Széchenyi téren együtt ünnepelhettük meg a szurkolóinkkal.

-Melyik a kedvenc pécsi helye, helyszíne? Miért?

– A belvárost imádom. Egyszerűen gyönyörű, imádok sétálgatni, leülni a terekre, felnézni a hegyre. Szeretek felmenni a Mecsekre, kirándulni, a város pedig csodálatos onnan is. Sokszor elérzékenyülök, milyen szép Pécs.

-Mit szeret a legjobban a városban?
-Nem túl nagy, mégis minden megtalálható, ami kell. A klímája kitűnő, szeretem az itteni időjárást. Imádom ezt a várost, nem tudok betelni vele.

-Ha élhetne más országban, városban, akkor hol élne és miért pont ott?
-Olaszországban; Róma és Velence a kedvenc városom. Szeretem az olasz embereket, a konyhát, és beszélek is olaszul, így megértetem magam Itáliában. Dél-Franciaországot is kedvelem, a Côte d’Azur olyan, mint a földi paradicsom: a tenger, buja növényzet, és hegyek jellemzik.

Villámkérdések:

1. Családi állapot: férjezett.
2. Gyerekek: egy felnőtt lánya van.
3. Kedvenc film: Összeesküvés-elmélet Mel Gibsonnal és Julia Roberts-szel.
4. Kedvenc könyv: Ayn Rand Az Ősforrás című alkotása.
5. Szabadidő: vízikosarazik, táncházba jár, s a barátaival rendszeresen kártyázik.
6. Hol nyaralna legszívesebben: A tengert imádja, így ha teheti, akkor nyaranta elutazik a családdal az Adriára – akár néhány napra is. Az Egyesült Államokban is szívesen pihenne, hiszen korábban kosarasként bejárta Amerikát.
7. Ha nyerne a lottón, mire költené a pénzt: A nyereményt jótékony célokra, a sport támogatására és utazásra fordítaná a képviselő.