Tiffán: befektetőket kell Baranyába hozni

Összesen heten képviselik Baranyát a megfelezett létszámú, 199 fős új országgyűlésben. Megkérdeztük a bejutókat, hogy mit szeretnének elintézni nekünk, mivel lesznek elégedettek négy év múlva, s szerintük mire van leginkább szüksége Pécsnek és Baranyának. Mindenki azonos kérdéseket kapott. Most Tiffán Zsolt (Fidesz-KDNP) válaszol.

hirdetés

– Hogyan fogadta a család, hogy ismét a parlamentbe kerül, ellátták jó tanácsokkal?
– Határtalan öröm volt a családban. Édesapám azt mondta, miután nyilvánvalóvá vált a győzelmünk, hogy fiam, látod: ki szelet vet, vihart arat.

– A következő hónapok viszont újra az európai parlamenti és az önkormányzati választásokkal kapcsolatos kampányokról szólnak majd. Mi az, amiért a pécsieknek és a baranyaiaknak ismét a Fideszre kell szavazniuk?
– Az elmúlt négy év kormányzása, valamint a Baranyában eddig megvalósult fejlesztések alapján szavazzanak bizalmat a csapatunknak az önkormányzati választásokon is.

Élvezi a miniszterelnök támogatását
Élvezi a miniszterelnök támogatását

– Aktívan részt fog venni egyébként a kampányban, vagy inkább a háttérből segít majd?
– Természetesen amennyire csak lehet, aktív leszek.

– Esetleg valamilyen más, fontosabb kormányzati, minisztériumi szerepre számíthat?
– Ezt majd a következő, hetek, hónapok döntik el. Jelenleg az Ormánság fejlesztését célzó Ős-Dráva Program koordinálásáért felelős kormánybiztosként dolgozok.

– Mely ügyek, szakterületek állnak Önhöz a legközelebb?
– A vidékfejlesztés, turizmus, és az Ormánság tekintetében érzem magam jól tájékozottnak, így – mivel ezek a területek állnak hozzám közel – ilyen ügyekben szeretném segíteni a kormány és a parlament munkáját.

– Melyek a következő 4 év – Ön szerint – legfontosabb pécsi, baranyai feladatai, amelyeket munkájával segíteni tud?
– Munkahelyeket kell teremtenünk, elő kell segítenünk a beruházásokat, segítenünk kell a befektetőket. Az eddig elvégzett munkát pedig folytatni kell.

– Mi a személyes célja?
– Hogy egészségben dolgozhassak, az a legfontosabb, emellett azt tartom fontosnak, hogy maradjon meg a nagy munkakedvem.

 • szemüveges

  ez igen…sosem jöttem volna rá, hogy befektetőkre van szükség… dejó, hogy itt van velünk ez az okos ember! Kíváncsian várom mi lesz a következő jó ötlet…

 • lacu
 • Főlökött

  Üdvözlöm az itt lévőket.

  Apróbb kérdéseim lennének jelenleg regnáló vezetőink felé, csak, hogy naprakészek legyünk.
  Pl.: Megkeresték a BMW-t ?

  http://www.vg.hu/vallalatok/ipar/gyarhelyet-valaszt-a-bmw-425932

  Ha már annyira küzdenek értünk, érdekes mód a hozzászólóban felvetődött ezen gondolat és a Polgármesterben, az állítólagos képviselőinkben is felvetődött ?
  Jó lenne tudni…….

 • Szőcs

  Az összeszerelő üzem az jó, de tényleg sürgős lenne a régióba nagy foglalkoztató/k/. 20-30 ezer munkahely kellene, és felzárkózni az európai bérekhez. Jól látja Orbán miniszter ur hogy ne az olcsó munkaerő hanem az olcsó energia miatt jöjjenek.

 • esély

  Ha nem lesz komolyabb munkahelyteremtő beruházás ( ez alatt nem az Auchant vagy vmi összeszerelőüzemet kell érteni) akkor kénytelen leszek én is a n.cikra szavazni…