Több mint 150 ezer tulajdonosa van a pécsi cégnek

A Széchenyi Programiroda éléről érkezett a Pécs Holding Zrt. átalakulása után létrejött Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. élére Szentgyörgyi Dávid. Az új igazgató szerint az apró dolgokon, a közös munkán múlik a siker. Mindenesetre az önkormányzat hatékonyabb ingatlanhasznosítást vár el a cégtől. 

hirdetés

– Milyen tapasztalatai vannak ezen a területen? Az előző munkahelyén tapasztaltakból mit tud kamatoztatni?
– Az elmúlt öt évemet a Széchenyi Programiroda dél-dunántúli regionális igazgatójaként annak szenteltem, hogy a rendelkezésre álló lehetőségek közül a legjobbat, a leghatékonyabbat valósítsam meg a munkatársaimmal együtt. Megtapasztaltam, hogy mindig csak egy közös célunk lehet – természetesen ezt különböző, de mindig konstruktív gondolkodási móddal megközelítve. Nagyon fontos, hogy higgyünk abban, amit képviselünk, legyen ez a társaság bármely tevékenysége. Sok apró dolog alkotja az egészet, és ezek mind együttesen járulnak hozzá az elért eredményekhez, a sikerhez.

szentgyörgyi dávid, hl02

– Hol tart most a cég? Milyen Pécsi Vagyonhasznosító Zrt.-t szeretne látni?
– A Pécs Holding Zrt.-t a városvezetés oldaláról érték kritikák. Ezek mentén vett új irányt a vezetés. 2016 júniusában nemcsak a társaság neve változott meg Pécsi Vagyonhasznosító Zrt.-re, hanem tevékenységi köre is módosult. Az átalakítás célja az volt, hogy az új társaság a vagyonkezelői, ingatlanfejlesztői pozíciójából eredően hatékonyabban lássa el a vagyonkezelésében lévő ingatlanok műszaki üzemeltetését, és fejlődjön a létesítménygazdálkodás. Jelenleg három fő irányvonalra fókuszálunk: az üzleti célú ingatlanok hatékonyabb bérbeadására és hasznosítására, a vásárcsarnok és a vásártér magasabb szintű üzemeltetésére, amelyek így még jobban kielégítik a vásárlók és az árusok igényeit, valamint a pécsi ipari parkok fejlesztésére és maximális hasznosítására.

– Milyen elképzelései vannak a jövőt illetően?
– A korábbi vezetői munkám tapasztalatai és az elért eredmények megerősítettek abban, hogy a vállalatirányítás vonzó terület a számomra, hiszen nem kis kihívást jelent a városi vagyongazdálkodás megfelelő átalakítása és eredményes működtetése. Szeretem a kihívásokat, mert motiválnak, s lehetőséget biztosítanak arra, hogy valami jót és hasznosat valósítsunk meg. Biztos vagyok abban, hogy Pécsen most erre van leginkább szükség, ezért is fogadtam el a megtisztelő felkérést erre a pozícióra. Egy önkormányzati tulajdonú cégnél azonban sokkal nagyobb a felelősség, a döntéseket a közösség érdekében kell meghozni.

– Hogyan lehetséges egy önkormányzati tulajdonú rendszert piaci alapokon vezetni?
– Regionális igazgatóként a pályázatok menedzselésében több száz baranyai, pécsi vállalkozóval tartottam a kapcsolatot. Ezekkel a kapcsolatokkal a jövőben Pécset szeretném segíteni. Tudom ugyanis, hogy az elmúlt évek során sok panasz jutott el a városhoz és a vagyonhasznosítóhoz a bérlőktől, az üzlettulajdonosoktól. Ezek kezelése már megkezdődött. A cél, hogy olyan cég legyünk, amely profitot termel, de emellett tudja, hogy nem egy tulajdonosa van, hanem 150 ezer.

– Mivel tölti legszívesebben a szabadidejét? 
– A kosárlabda hazai fővárosában én is kosaraztam az egyik legjobb utánpótlásbázison, a TÁSI-ban. A labdajátékok iránti vonzalmamat csak a családom iránt érzett szeretet múlja felül: szabadidőmet a családommal töltöm, három kislány büszke apukája vagyok.