A Star Wars rajongó képviselő

Sorozatunkban úgy mutatjuk be a pécsi városházi képviselőket, ahogyan még nem ismerhették őket. Megtudhatjuk, mit szeretnek a városunkban, mivel foglalkoznak szabadidejükben, vagy éppen mire költenék a pénzt, ha nyernének a lottón. Trombitás Károlyt (Fidesz-KDNP) kérdeztük.

hirdetés
Uránia Mozi

– Melyik a legkedvesebb emléke, amely Pécshez kötődik?
– Gyakorlatilag a teljes életemet Pécsen töltöttem el, így minden emlékem Pécshez kötődik. A legszebbek és a legrosszabbak is. Nagyon sok helyhez fűznek kedves emlékek, de soha nem gondolkodtam azon, melyek voltak a legjobbak. Nem tudnék rangsort felállítani; nagyon szeretem az egész várost.

– Melyik a kedvenc pécsi helye, helyszíne? Miért?
– Nagyon sok ilyen van, de a legkedvesebb számomra a Mecsekoldal, a Széchenyi tér és a Köztársaság tér. Utóbbi némi magyarázatra szorul. A közelében nőttem fel, s a gyermekeimmel is sokat jártam oda játszani. Ez az egyike azon pécsi helyeknek, ahova sok emlék köt. A Mecsek azért kedves, mert szeretek sokat sétálni, kirándulni a város felett, lenézni a Niké-szobortól, a francia emlékműtől, a Havihegyről.

– Mit szeret a legjobban a városban?
– A hangulatát, az emberközeliségét. Sok helyen jártam már, de csak itt érzem magam otthon. Ide köt a család, a barátok, mindenki és minden, ami fontos nekem. Szeretek egy fagyit elnyalni a Széchenyi téren, végigmenni a Király utcán, szeretem átélni azt a fajta atmoszférát, ami egyik másik városban sem megfogható.

– Ha élhetne más országban, városban, akkor hol élne és miért pont ott?
– Két évig éltem az Egyesült Államokban, amely ráadásul egy befogadó ország, de nem tetszett. Nem éreztem magaménak a környezetemet, de más magyar vagy magyarok lakta városban sem találnám meg magamat. Csak óriási kényszer hatására hagynám el Pécset, s az utolsó hely, ahova lakhely szempontjából Magyarországon belül mennék, az Budapest lenne.

Villámkérdések

Családi állapot: nős
Gyerekek: hármas ikrei vannak, két lány, egy fiú
Kedvenc film: elsősorban a sci-fiket kedveli, de a Star Wars mindent megelőz
Szabadidő: legtöbbször családjával van szabadidejében. Kirándulnak, a családi házuknál kertészkednek
Hol nyaralna legszívesebben: nem menne máshová, mint családjával a balatoni nyaralójukba
Ha nyerne a lottón, mire költené a pénzt: akkor is tovább dolgozna, de természetesen főként családja élvezné a nyeremény jótékony hatásait. E mellett nemes feladatokra is adna, s olyan beruházásokra, amelyekből a városi közösség is részesül.

 

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Hát én is azt mondtam soha nem hagyom el a várost ,62-éves koromba elköltöztem az unokáim után ,közel a fővároshoz.Én régi ismerőse vagyok, sőt a szüleit és a nagy papáját is ismertem.Hát régen volt mikor tolták a szülei a baba kocsiban ,igen büszkék voltak a szülei.Jó szível gondolok rájuk mert igen becsületes,rendes emberek voltak .Isten áldja Károly.Sok örömöt a további életébe.

  2. Azt hittem, a star warsnál, h legalább ez az ember nem lesz egy nyálas válaszokat adó uncsi pasi….tévedtem….azért is ilyen korlátoltak városatyáink, mert nem szeretnek utazgatni….mindenki Balatonra megy nyaralni….eddig majdnem mindenki a Mecsekoldalért volt oda…hétvégenként mégsincs tömve politikusokkal és családjaikkal….

    Kiváncsi vagyok, h ki mond majd végre igazat legalább ebben…..

Comments are closed.