Tvrtko senkire nem haragszik

Vujity Tvrtko nem szól bele más ízlésébe, nem haragszik senkire, viszont értékrendjéből és ideológiájából nem enged. A TV2-től történt távozása után is a „hétköznapi hősökkel” foglalkozik majd, de egyelőre vannak nagyobb problémái is.

hirdetés

Amióta Vujity Tvrtko a Berki Krisztiánnal készített, nagy port kavart interjúja után elhagyta a TV2-t, Pécs jószolgálati nagykövetének hivatalos Facebook-oldala erősen felpörgött. Az újságíró-riporter az utóbbi két napban kifejezetten hosszú Facebook-bejegyzésekben adott hangot érzéseinek. Hétfőn például a következő gondolatokkal kezdte posztját:

„Nem szólok bele más ízlésébe. Az enyém állandó: a Hétköznapi Hősök szóösszetételt szerettem volna minél ismertebbé tenni Magyarországon. Olyan PÉLDAKÉPEK, NAGYSZERŰ EMBEREK ŐK, akik valós teljesítményükkel vívják ki mások elismerését, akár úgy is, hogy nem szerepelnek minden egyes nap a címlapokon. Én erre használtam az újságírást, amely hatalom. S a hatalommal élni akartam, és soha visszaélni.”

Tvrtkko egy előadása előtt
Tvrtko egy előadása előtt

Később pedig ezt írta: „az igazi hősök nem az amerikai szuperprodukciókban vannak”. Érdekes, hogy ebből a kijelentésből mintha azt lehetne kihámozni – vagy belelátni –, hogy Tvrtko „hőseit” az olyan médiaszemélyiségekkel állítja szembe, mint mondjuk Berki Krisztián. A pécsi műsorvezető azonban lapunknak elmondta, hogy noha lehetnek ilyen „áthallások”, ilyesmiről szó sincs.

Így indult az első bejegyzése
Így indult az első bejegyzése

-Tőlem senki ne kívánja vagy várja, hogy haragudjak Berki Krisztiánra, vagy a TV2-re a történtek miatt. A Facebook-bejegyzésemnek nincs köze a történtekhez – mondta Tvrtko, majd kifejtette, hogy említett írásának az volt célja, hogy összefoglalja azt az értékítéletet és ideológiát, amire egész újságírói pályáját feltette, amiről írt és ír, amiről a televízióban beszél, amiről nyilatkozik a médiának.

Pécsett Szilveszterezett a jószolgálati nagykövet
Pécsen szilveszterezett a jószolgálati nagykövet

Tvrtkót feltehetően gyakran keresték meg mostanában azzal a kéréssel, hogy ossza meg távozása „műhelytitkait”, ugyanis március 1-jén, kedden a riporter egy újabb nagylélegzetű posztban fejtette ki, hogy ilyesmit ne is várjanak tőle ismerősei-kedvelői. A következőket írta:

Keményen megmondja
Keményen megmondja

„Hiába is hergelt vagy hergel bárki, nem lesz “kitálalós”, “kesztyűt felvevős”, “támadós” interjú a TV2-vel kapcsolatban. Nem fogok “haknizni” sem a velem történtekkel. Szívből szeretném, ha lecsengene már ez az egész. A TV2 pedig életem része volt és marad örökké. Ennyi.”

Az életét jelentik a hősei
Az életét jelentik a hősei

Mint azt lapunknak is elmondta (és Facebookjára is kiírta), nem a botrányért tette azt, amit tett, egyszerűen értékkülönbségekről van szó közte és mások között.

„Aki azt választja, amit képviselek, örülök; ha más az értékrendje, abba nem szólok bele, csak én hadd beszélhessek az igazi példaképekről, nagyszerű, értékes hétköznapi hősökről” – áll bejegyzésében, amelyben külön hangsúlyozta, hogy nem fog reagálni az őt lejárató cikkekre és álhírekre.

Újabban történeteket mesél határokon belül és kívül
Újabban történeteket mesél határokon belül és kívül

Kérdésünkre, hogy esetleg tervezi-e, hogy visszatér Pécsre,  „nem tudom”-mal felelt. Jelenleg ugyanis annyira sűrű a programja, hogy hétköznapjait is alig tudja összeszervezni, és azt sem tudja, hogy egyik fia kosárlabdameccséről hogyan fog átérni másik fia hokimérkőzésére.

Végezetül hozzátette, hogy számára érdekes és mindenképp fontos, jó érzés az, hogy a TV2-től történt távozása óta Facebook-oldala több kedvelővel gyarapodott, mint korábban egy egész év alatt.