Új helyek nyílnak a belvárosban

Minden bizonnyal a tavasz végén, nyár elején csökkenhet az üres üzlethelyiségek száma a belvárosban. A vagyonkezelő két liciteljárást is indít e célból, s az eddigi érdeklődések fényében van ok a bizakodásra. Ami már biztos, hogy két új étterem nyílik a belvárosban, s több komolynak tűnő érdeklődő is jelentkezett a cégnél.

hirdetés

A Pécs Holding által kínált ingatlanok nagyjából négyötödében működik bolt vagy éppen vendéglátóhely a pécsi belvárosban. Sok az üres üzlethelyiség a Király utcában és a Ferencesek utcájában is. A Pécs Holding éppen ezért a következő hetekben két alkalommal is licitáltatja az érdeklődőket, s keresi a potenciális bérlőket.

Mint azt Péter-Domán Zita, a vagyonkezelő pr-menedzsere lapunknak elmondta, eddig két céggel szerződtek le, így a Jókai téren telhetnek meg élettel üres helyiségek. Éttermekről van szó, az egyiket – ahogy azt az egyik tulajdonos Mertlik László megerősítette – a Blöff gazdái viszik tovább.

A Blöff II. a Dzsembori helyén nyílik meg várhatóan júniustól.

– Elsősorban mediterrán és balkán jellegű ételeket, finom borokat kínáló bisztró létrehozásában dolgozunk. Az étlap összeállításán még munkálkodunk, de az biztos, hogy sokféle frissen sütött, grillezett tengeri hal, csevap, pljeskavica szerepel majd rajta. Hangsúlyoznám, hogy nem önkiszolgáló hely lesz, az asztalhoz szolgáljuk fel a fogásokat. Akik ettek nálunk a városi fesztiválokon a pavilonunknál korábban, nagyjából tudják, milyen ízvilágra számíthatnak – beszélt a részletekről Mertlik.

A másik Jókai téri étteremről egyelőre nincs információnk, de szintén a tavasz végén, illetve a nyár elején várható a nyitása.

A hasukat és a péksüteményeket kedvelőknek jó hír, hogy a Széchenyi téren a BÁV helyén információink szerint az Aranycipó nyit új egységet.

A McDonald’s helyén, a városháza aljában pedig várhatóan a nyár első felében nyílik étterem a gasztronómia szerelmeseinek.

A belvárossal kapcsolatban újdonság, hogy a minap megtartották a vasárnapi shopping napot, amikor 40 üzlethelyiség vállalta a nyitva tartást a hét utolsó napján. A boltokban ilyenkor csak a tulajdonos vagy annak családtagja dolgozhat. A tapasztalatok szerint – ahogy azt Péter-Domán Zita elmondta – sokan döntöttek úgy, hogy ezentúl minden vasárnap kinyitnak.

Az év során még több ilyen bevásárló nap, illetve hétvége is lesz a tervek szerint.