Új szerepben a kosárlegenda

A tízszeres magyar bajnok kosárlabdázó, Iványi Dalma aktív pályafutása utáni első nyarát tölti, de mint mondja, természetesen nem szakadt el a kosárlabdától: másodedzőként a válogatottat, edzőként a PVSK U13-as leánygárdáját segíti.

hirdetés

– Négy-öt éve visszavonultam a válogatottságtól, azóta nagyjából egyformán telnek a nyaraim. Egyetlen dologban különbözik talán az idei, mivel befejeztem az aktív pályafutásomat, most elmarad az alapozás – újságolta lapunknak a legendás játékos.

A bajnokságot követően hat hétig a válogatottal dolgozott másodedzőként, de a családdal is tudott találkozni.

– A párom bolgár származású, így idén is meglátogattuk a rokonságot Bulgáriában, a kisfiam nagyon élvezi a nagyszülők társaságát. A múlt héten visszacsöppentem a kosárlabda világába ismét, a PVSK U13-as leánycsapatát vezetem, nagyon szeretem a gyerekeket. Néhány szülőtől hallottam, plusz motivációt jelent a játékosoknak, hogy én vagyok a trénerük, azt gondolom, sokat tanulhatunk egymástól, nagyon jó évünk lesz együtt – beszélt a nyaráról és a közeljövőről Dalma.

A csládra is több idő jut
A családra is több idő jut

A sport mellett a politika világába is belekóstol a kosárlegenda, a város több pontján is Iványi Dalma mosolyog ránk az Összefogás Pécsért Egyesület óriásplakátjain, de mint mondja, kizárólag civilként és nem politikusként támogatja a párt kampányát.

– Továbbra is tartom a korábbi kijelentésemet, amely szerint nem szeretnék politikusként szerepelni, és a jövőmet sem ezen a vonalon képzelem el – zárta rövidre a legendás irányító.