Újra vizitelnek a pécsi bohócdoktorok!

A kisbetegek legnagyobb örömére ismét visszatértek a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikájára a Piros Orr Bohócdoktorok, hogy nevetéssel gyógyítsák a kicsiket, nagyobbakat. 

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány gyermekek és idősek gyógyulásáért és vidámságáért dolgozik, abban hisznek, hogy a nevetés a legjobb gyógyszer.

A vidámságból sosem elég, ezért az alapítvány folyamatosan bővíti a bohócdoktori vizitek számát szerte az országban.

A bohócdoktorokat folyamatosan képzik, valamint speciális kórházi helyzetekre is felkészítik őket.

Hollósi Orsolya, a Piros Orr Bohócdoktorok alapítvány bohócorvosa az UnivTv-nek elmondta, a különleges doktorok célja az, hogy a nehéz szituációban lévő gyerekeket, felnőtteket, időseket felvidítsák, megpróbálják kihozni őket abból az állapotból, amiben épp vannak.

Minden napjuk más, mint mondja, ez egy különleges szakma, melyben átlényegülnek, egy másik figura bőrébe bújnak, és improvizatív, de annál koncentráltabb munkával próbálják felvidítani a körülöttük lévőket.

Minden bohócdoktornak van egyébként színpadi tapasztalata.

A gyerekek többnyire nagyon pozitívan állnak hozzájuk, de senkire sem erőltetik a foglalkozást, ha viszont pozitívan felel a játékra a kicsi, megpróbálnak mindent, amit csak lehet. Hollósi Orsolya azt is elmondta, 16 éve vannak a pécsi klinikán, hatfős csapatukkal idősotthonokat is látogatnak.

Hozzáteszi, néha megterhelő a munka, de nagyon sokat kapnak a gyerekektől és az ápoló személyzettől, és bár kezelniük kell a nehézségeket, akárcsak az orvosoknak, nővéreknek, ehhez segítséget is kapnak az alapítvány pszichológusaitól.

hirdetés
Uránia Mozi