Újraszületnek a legnagyobb magyar versek Pécsen

Különleges online koncerttel készül a magyar dal napján, új időpontban a zenerajongó közönség számára a pécsi egyetem művészeti kara: kortárs magyar zeneszerzők feldolgozásában hallgathatjuk meg a legszebb magyar verseket kiváló pécsi előadók tolmácsolásában.

hirdetés
Uránia Mozi

Először a 2008-as Sziget fesztivál „mínusz egyedik” napján rendezték meg Presser Gábor ötlete alapján a zenei eseményt, mely a magyar dal napja nevet kapta, és azóta is nagy népszerűségnek örvend. A programokban évről évre valamennyi generáció megtalálja a számára kedves zenei stílust.

A művészeti kar koncertje ma, azaz december 7-én 18 órakor kezdődik az online térben, a Zsolnay-negyed csodálatos akusztikájú Liszt-terméből közvetítve. Az esten Nagy Márta zongoraművész, Wiedemann Bernadett Liszt Ferenc-díjas mezzoszoprán, Tatai Nóra szoprán énekesnő – akit Pécsen, a nemzeti színházban Massenet Manon című operájában hallhattunk a főszerepben –, Papp Viktor tenor, és Somodi Imre bariton – aki ezúttal verseket szaval – közreműködnek.

A Liszt-teremből közvetítik a koncertet

Íme a műsor:

Kovács Zoltán–Dsida Jenő: Ősz – énekli: Wiedemann Bernadett

Balassa Sándor–Wass Albert: Darvak | Meghalt a patak – előadja: Tatai Nóra

Kocsár Miklós–Radnóti Miklós: Két karodban – énekli: Papp Viktor

Kocsár Miklós–Szécsi Margit: Tavaszi dal – előadja: Wiedemann Bernadett

Nógrádi Péter–Gárdonyi Géza: Mikor itt vagy – ősbemutató – énekli: Papp Viktor

Nógrádi Péter–Iancu Laura: Érintések dalciklusból: Ráolvasás | Angyal – előadja: Papp Viktor

Orbán György–József Attila: A cselédlány könnye – énekli: Tatai Nóra

Orbán György–Weöres Sándor: Bolero – előadja: Wiedemann Bernadett

Dubrovay László–Weöres Sándor: Cigány – előadja: Papp Viktor

Dubrovay László: A zöld erdő alján | Cica-mica feleségem – cigány népköltés – énekli: Papp Viktor

Tóth Péter–Kiss Judit Ágnes: Hogyha a szerelem elkerül | Valse nostalgique | Egy hatalmasról – előadja: Wiedemann Bernadett

Vajda János–Szőcs Géza: Virradat a víz alatt | A holnapi nap | Éjszakai látogató – előadja: Tatai Nóra

A dalok között, illetve előtt Somodi Imre el is szavalja Dsida Jenő: Ősz, Wass Albert: Darvak, Radnóti Miklós: Két karodban, Gárdonyi Géza: Mikor itt vagy, József Attila: Medáliák, Weöres Sándor: Csimpilimpi hová mész?, Kiss Judit Ágnes: Hogyha a szerelem elkerül, Szőcs Géza: Virradat a víz alatt című verseit.

Az esemény a PTE MK Zeneművészeti Intézet YouTube csatornáján érhető majd el. További részletek ide kattintva olvashatók.